avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu minim an 2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu minim an 2010

-Incepand cu 01.01.2010 se modifica salariul minim pe economie ?
-Pana acum aveam minim 600 lei si am citit un articol potrivit caruia incepand cu ian 2010 vom avea la nivel national trei salarii minime (in fct. de sectorul in care suntem angajati) .

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Patru Mariana , utilizator 19:25, 28 Decembrie 2009
1. HG 1051/2008 nu s-a modificat si nu a aparut alta care sa stabileasca un alt salariu minim. Asa ca, deocamdata, este tot 600 lei.
2. Modificarea salariului minim pe economie se face prin HG, nu prin articole in reviste sau ziare.
Si acum exista mai multe salarii minime brute pe economie ... cel stabilit prin HG nr.1051/2008 , precum si unele salarii minime stabilite prin CCM (de exemplu, salariul minim brut de baza pe ramura constructii este de 650 lei , salariul de bază minim brut la nivelul ramurii transporturi este de 700 lei ) :)
Fata de articolele pe care le-am citit si potrivit carora vom avea 2 salarii minime in 2010 (unul ptr. bugetari si unul pentru sectorul privat ) am crezut ca au dat vreo HG prin care a stabilit si noul salariu minim la privati ( la sect.bugetar este stabilit deja la 705 lei prin legea de salarizare unitara ).Te astepti la orice HG in criza.

Multumesc ptr.raspunsuri
Oricum , chiar daca vor fi doua asemenea salarii cel mai mic ca si cuantum va fi stabilit prin HG :)
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim muncitor calificat aleszia aleszia Care este salariul minim al unui muncitor calificat, al unui zidar mai exact ? de unde pot afla ? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Cuantum diferentiat salariu minim? gil_73 gil_73 Buna ziua.Adresez multumiri pentru lamuririle ce le-am primit la alte probleme ce vi le-am supus atentiei in trecut si va rog sa-mi raspundeti si la ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pe ec 2010 coca_lb coca_lb Are cineva idee daca se mareste salariul minim pe economie incepand cu 1 ian 2010? (vezi toată discuția)