avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Situatie activ-pasiv diferente regasite in pasiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Situatie activ-pasiv diferente regasite in pasiv

Asociatia Blocului unde locuieste mama mea are
Situatie activ-pasiv, cu diferente regasite in pasiv. Pasivul este mai mare.
cifrele sunt aprox

activ 13 900 / pasiv 24 400
diferenta de 10500. Cenzorul a prezentat in adunarea generala aceasta situatie, iar administratorul sustine ca este lipsa in gestiune de la vechiul administrator de 10500 lei banii ce se regasesc scriptic in fondul de rulment dar nu se regasesc fizic.

Ce nu inteleg eu, nefiind contabil de meserie, gaura(lipsa banilor) nu cumva este 5250 lei ? Administatorul explica proprietarilor ca sunt 10 500 lei care nu se regasesc.
Daca 5250 lei ar aparea in active balanta nu ar devenii egala? Eu am incercat sa ii explic administratorului actual faptul ca vechiul administrator a lasat o gaura de 5250 lei insa el sustine contrariul.

Legal dpdv contabil cum se poate regla situatia activului/pasivului implicit odata cu asta si situatia fondului de rulment?

sa aduca banii lipsa fostul administrator? Varianta ideala, insa daca banii nu vor fi recuperati de la vechiul administrator ce posibilitati sunt?

va multumesc pentru raspuns


Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2020
mariusoko, utilizator

Alte discuții în legătură

Situatia activ - pasiv (asociatie de proprietari) migota migota in situatia de activ-pasiv la 31.12.2012 prezentata la Ad generala asociatie din 16.08.2013 apare la elemente de activ (nr crt 8) - Acte de plata pt ... (vezi toată discuția)
Problema asociatie de proprietari dara25 dara25 Buna seara, As avea nevoie si eu de un sfat. Stau la bloc si din cauza unui rau platnic ls intretinere suntem pe punctul de a ramane fara apa calda si rece. ... (vezi toată discuția)
Intocmire balanta in partida simpla pt asoc proprietari andreiadmin andreiadmin Va rog sa ma ajutati in legatura cu intocmirea unei balante in partida simpla pentru o asociatie de proprietari la o scara de bloc: 1. la Activ ... (vezi toată discuția)