In cazul unei unitati comerciale din domeniul horeca cu program diferentiat (ture de 24 ore, 16 ore, 12 ore, 8 ore etc.) si activitate 7 zile din 7 si 31 de zile pe luna:
1. Cum se procedeaza la diminuarea normei cu 50%? Cum se stabileste programul anticipat (ex. luna decembrie cu 84 ore/luna)? Este obligatorie prezenta angajatilor pentru 4 ore (jumatate de norma) sau este importanta doar incadrarea in cele 84 de ore pe luna?
2. Se poate schimba programul anuntat initial pentru motive intemeiate (ex. anumiti angajati se pot infecta cu Sars Cov 2 sau pot aparea alte probleme medicale)?
Reducerea timpului de muncă în condițiile prevăzute delege se stabilește prin decizia angajatorului, pentru o perioadă de cel puțin 5 zile lucrătoare consecutive, angajatorul având obligația de stabilire a programului de muncă pentru întreaga lună.
Va multumesc pentru raspuns. M-ar ajuta insa si o solutie intr-un caz concret.
Unui angajat cu 14 ture a 12 ore trebuie sa ii reduc programul automat la 4 ore/zi sau pot sa reduc numarul de ture (7 ture * 12 ore - in cazul unei reduceri cu 50%).