avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, In cazul unei unitati comerciale din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, In cazul unei unitati comerciale din domeniul horeca ...

Buna ziua,

In cazul unei unitati comerciale din domeniul horeca cu program diferentiat (ture de 24 ore, 16 ore, 12 ore, 8 ore etc.) si activitate 7 zile din 7 si 31 de zile pe luna:
1. Cum se procedeaza la diminuarea normei cu 50%? Cum se stabileste programul anticipat (ex. luna decembrie cu 84 ore/luna)? Este obligatorie prezenta angajatilor pentru 4 ore (jumatate de norma) sau este importanta doar incadrarea in cele 84 de ore pe luna?
2. Se poate schimba programul anuntat initial pentru motive intemeiate (ex. anumiti angajati se pot infecta cu Sars Cov 2 sau pot aparea alte probleme medicale)?

Va multumesc anticipat pentru sprijin
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 20 Noiembrie 2020
Reducerea timpului de muncă în condițiile prevăzute delege se stabilește prin decizia angajatorului, pentru o perioadă de cel puțin 5 zile lucrătoare consecutive, angajatorul având obligația de stabilire a programului de muncă pentru întreaga lună.
Va multumesc pentru raspuns. M-ar ajuta insa si o solutie intr-un caz concret.
Unui angajat cu 14 ture a 12 ore trebuie sa ii reduc programul automat la 4 ore/zi sau pot sa reduc numarul de ture (7 ture * 12 ore - in cazul unei reduceri cu 50%).

Multumesc
Se reduce durata timpului de munca ... In c.i.m. care este durata timpului de munca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cum se poate transmite reducerea timpului de lucru ... margineanvalentina margineanvalentina Buna ziua, cum se poate transmite reducerea timpului de lucru conf OU 132/2020 in Revisal? Multumesc. (vezi toată discuția)
Buna, am un srl (cod caen 3299) ce activeaza in domeniul confectionarii ... Anna85. Anna85. Buna, Am un SRL (cod CAEN 3299) ce activeaza in domeniul confectionarii articolelor de nunta si incasarile au fost afectate drastic (ex. 200 lei incasari in ... (vezi toată discuția)
Program part time următorul program l-v : 17-20 și sâmbăta: ... LaurLucreția LaurLucreția Program part time Următorul program L-V : 17-20 și sâmbăta: 9-14 cu duminica liberă respectă normele actuale? (vezi toată discuția)