avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... ce facem cand cumparam ceva si nu corespunde calitativ?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

ce facem cand cumparam ceva si nu corespunde calitativ?

Buna ziua,
Am cumparat si eu de la o PF autorizata 3500 kg nuci in coaja.
Vanzatorul m-a asigurat ca nucile corespund calitativ ,dar la primire am constatat ca am fost pacalit ,nucile erau de cea mai proasta calitate.
Mentionez ca m-i sa emis factura si am si achitato.
Intrebarea mea este ce pot face sa i-mi recuperez bani?
Unde ar trebui sa apelez?
Cel mai recent răspuns: Florin Lucian Manolescu , Consultant managementul calitatii 15:14, 28 Decembrie 2009
O solutie ar fi ca vanzatorul sa va schimbe marfa, cu bunuri( nuci ) in aceeasi cantitate si aceeasi valoare . Insa la cantitatile acelea , este greu sa aveti un control asupra calitatii...sau , adresati-va OPC-ului daca nu va intelegeti.
Sa-i restutiti marfa si sa va returneze banii, iarasi ar fi o solutie, poate cea m a indicata , insa, nu pre cred ca vanzatorul sa acepte.
Dacă sunteţi persoană juridică trebuie să acţionaţi în instanţă.Dacă sunteţi persoană fizică lucrurile se prezintă dierit.Vă rog să precizaţi acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz plata factura fiscala aurtan aurtan Buna ziua,ma confrunt cu urmatoarea problema pentru care va rog tare mult sa-mi dati un sfat de specialitate. Firma mea a livrat unei alte firme pe baza de ... (vezi toată discuția)
Cu factura si fara marfa livrata marushkapitic marushkapitic scuze...SI MARFA NELIVRATA În data de 19.02.2010 prin e-mail am contactat S.C. Sander Impex 96 S.R.L. şi am solicitat o ofertă de preţ pentru o ... (vezi toată discuția)
Inselaciune service auto - vopsitorie bogdanel706 bogdanel706 Buna ziua, Va relatez cele intamplate in speranta de a gasi solutia optima pentru rezolvare. Detin un autoturism, avand o culoare perlata mai pretentioasa. ... (vezi toată discuția)