avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, Îmi puteți spune va rog dacă ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, Îmi puteți spune va rog dacă administratorul și ...

Bună ziua,
Îmi puteți spune va rog dacă administratorul și asociatul unei firme trebuie sa aibă contract de angajare? In cazul în care localitatea unde își desfășoară activitatea firma, este în carantină, cum dovedesc aceștia că se deplasează în interes de serviciu? Politia verifica declarațiile de la angajator la ITM.
Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2020
andra-celia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 19:08, 23 Noiembrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Administratorul și asociatul unei firme nu trebuie sa aibă contract de angajare .
Vă mulțumesc pentru răspuns. Cadrul legal unde îl pot găsi? Și în cazul acesta, ce tip de declarație fac? Pe propria răspundere sau ca și angajator? Situația este excepționala datorita pandemiei și carantinării zonale. Și vreau sa ma asigur că este totul în regula și nu ne pomenim cu amenzi.
Potrivit art. 196 ^1 alin. 3 din Legea 31/1990 privind societatile comerciale, actualizata „asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societatii cu raspundere limitata al carui asociat unic este… „. Cuvantul POATE fost interpretat ca si posibilitate facultativa si nu ca o obligatie a asociatului unic, din interpretarea textului legal rezultand ca incheierea contractului de munca este o facultate si nu o obligatie.

Art. 70.(1) din Legea nr. 31/1990: ,,administratorii pot face toate operatiunile cerute pentru aducerea la indeplinire a obiectului de activitate al societatii, afara de restrictiile aratate in actul constitutiv.”
Mulțumesc pentru ajutor.
Și dacă știe cineva care din modelele de declarație poate fi folosit, cu privire la intrarea sau ieșirea din zona carantinata. Cel pe propria răspundere sau de la angajator.

Alte discuții în legătură

Nelamurire! stanceni stanceni Poate sa-mi spuna si mie cineva daca pana la urma urmelor, cu toate modificarile Legii31/1990 este posibil ca asociatul unic/administratorul sa fie salariat ... (vezi toată discuția)
Asociatul unic care este si administratorul srl se poate angaja cu contract de munca la aceasta societate? monique monique Buna ziua, Va rog foarte mult lamuriti-ma si pe mine cu problema aceasta : Sunt asociat unic si administratorul unui SRL. Se poate ca sa ma angajez cu carte ... (vezi toată discuția)
Asociat unic si angajat yorgos yorgos Am infiintat recent o firma de servicii de protectia muncii la care sunt asociat unic si administrator. Am intocmit dosarul pentru abilitare si l-am depus la ... (vezi toată discuția)