Sa dispus ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ pentru doi invinuiti care au comis fapte prev de L 407/2006 si L 295/2004 si art . 279 alin.1 cod penal pe motiv ca acestora nu li se poate imputa savarsirea infr. prevazute de acestea, dar se aplica 1000 de lei sanctiune cu caracter administrativ si confiscarea armelor in baza art. 249 alin.2 c.pr.pen rap. la art. 245 alin 1 lit b c.pr.pen.
Cu drept de plangere impotriva solutiei conf.art.278 c.pr.pen.
Intrebarea mea este plangerea se face catre prim-procuror numai impotriva aplicarii sanctiunii administrative si a celei de confiscare a armelor?
Multumesc
In termen de cinci zile de la primirea ordonantei prev.de ar.246 c.pr.pen.puteti formula plangere impotriva masurii luate de procuror,la procurorul ierarhice superior al acestuia(art.249/1 c.pr.pen)
Multumesc de raspuns. Totusi insist :- trebuie facuta impotriva ordonantei dar numai pentru sanctiunea administrativa si impotriva masurii luate referitor la confiscarea armelor de vanatoare?Multumesc
Dvs. faceti plangerea impotriva ordonantei care dispune scoaterea de sub urmarirea penala . Conform art. 278 Cod procedura penala, plangerea se face impotriva actelor efectuate sau masurilor luate de procuror .Dvs. intrebati daca sa faceti plangerea numai impotriva dispunerii sanctiunii administrative si a confiscarii armelor, iar eu va intreb: a mai dispus procurorul si altceva? a mai luat si alte masuri? Daca nu, cererea dvs. se rezuma la acele masuri, daca insa mai exista si altceva, plangerea dvs. implica si acele acte sau masuri.
puteti face o plangere la procurorul ierarhic superior, dar vad ca pe dvs va intereseaza mai mult -plangerea de confiscare a armelor. Iar in baza art. 12, va informez ca organul competent este sesizat de catre procuror. Cel mai in cauza este s va informati la procurorul care s-a ocupat de dosarul dvs.
în rest in totalitate de acord cu ,,legaly,,
Plangere penala !?
tutu12
In urma unei plangeri pe art. 307 C. penal , avand o rezolutie NUP ( fapt des intalnit in Parchetele tarii ) , ca asa stiu domnii procurori sa interpreteze ... (vezi toată discuția)