avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere impotriva ordonantei procuror
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere impotriva ordonantei procuror

Sa dispus ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ pentru doi invinuiti care au comis fapte prev de L 407/2006 si L 295/2004 si art . 279 alin.1 cod penal pe motiv ca acestora nu li se poate imputa savarsirea infr. prevazute de acestea, dar se aplica 1000 de lei sanctiune cu caracter administrativ si confiscarea armelor in baza art. 249 alin.2 c.pr.pen rap. la art. 245 alin 1 lit b c.pr.pen.
Cu drept de plangere impotriva solutiei conf.art.278 c.pr.pen.
Intrebarea mea este plangerea se face catre prim-procuror numai impotriva aplicarii sanctiunii administrative si a celei de confiscare a armelor?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gorjeanu George , Mediator 03:01, 30 Decembrie 2009
Buna ziua . Da, plangerea la prim procuror se face impotriva rezolutiei date de procuror, respectiv aceea de scoatere de sub urmarire penala.
In termen de cinci zile de la primirea ordonantei prev.de ar.246 c.pr.pen.puteti formula plangere impotriva masurii luate de procuror,la procurorul ierarhice superior al acestuia(art.249/1 c.pr.pen)
Multumesc de raspuns. Totusi insist :- trebuie facuta impotriva ordonantei dar numai pentru sanctiunea administrativa si impotriva masurii luate referitor la confiscarea armelor de vanatoare?Multumesc
Dvs. faceti plangerea impotriva ordonantei care dispune scoaterea de sub urmarirea penala . Conform art. 278 Cod procedura penala, plangerea se face impotriva actelor efectuate sau masurilor luate de procuror .Dvs. intrebati daca sa faceti plangerea numai impotriva dispunerii sanctiunii administrative si a confiscarii armelor, iar eu va intreb: a mai dispus procurorul si altceva? a mai luat si alte masuri? Daca nu, cererea dvs. se rezuma la acele masuri, daca insa mai exista si altceva, plangerea dvs. implica si acele acte sau masuri.
Ultima modificare: Duminică, 27 Decembrie 2009
ContSters47264, utilizator
puteti face o plangere la procurorul ierarhic superior, dar vad ca pe dvs va intereseaza mai mult -plangerea de confiscare a armelor. Iar in baza art. 12, va informez ca organul competent este sesizat de catre procuror. Cel mai in cauza este s va informati la procurorul care s-a ocupat de dosarul dvs.
în rest in totalitate de acord cu ,,legaly,,

Numai bine,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala !? tutu12 tutu12 In urma unei plangeri pe art. 307 C. penal , avand o rezolutie NUP ( fapt des intalnit in Parchetele tarii ) , ca asa stiu domnii procurori sa interpreteze ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ... ContSters289496 ContSters289496 Buna seara! Am o mare rugaminte deoarece nu imi permit mai mult de atat cu multumiri anticipate, sa ma lamureasca cineva in legatura cu urmatoarea problema: ... (vezi toată discuția)
Dosar penal la parchet !!! ion-alin ion-alin Am calitatea de reclamant intr-un dosar penal pe art .193 c.p. aflat pe rolul Parchetului . A dost data o ordonanta de scoatere de sub urmarire penala a ... (vezi toată discuția)