avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Am nevoie de un sfat legat de pensia de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Am nevoie de un sfat legat de pensia de invaliditate ...

Buna ziua,

Am nevoie de un sfat legat de pensia de invaliditate vs anticipata.
Tatal meu are 61 de ani si vechime in munca 41 ani si 7 luni.
A fost incadrat in gradul II de invaliditate, avand incapacitate de munca pierduta in totalitate in urma unui accident de munca.
1. Ce este din punct de vedere financiar mai avantajos, sa acceseze pensie de invaliditate sau anticipata partial?
2. Pensia de invaliditate odata accesata, se poate inceta la cerere, inainte de revizuire si opta pentru pensia anticipata partial?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:57, 22 Noiembrie 2020
1)Pensie de invaliditate.
2)Nu.
De la pensie de invaliditate se poate trece doar la cea de limita de varsta.
Va multumesc pentru raspuns. Pentru pct 1, pensia este 100% sau 70%?
100%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie militara silviulica silviulica In data de 16.09.2009 am fost declarat inapt serviciul in politie si incadrat in gradul III de invaliditate iar in decizia medicala se specifica ca boala ... (vezi toată discuția)
Pensionarea pe caz de boala rambela rambela Care sunt conditiile ce trebuiesc indeplinite pentru pensionarea pe caz de boala? (vezi toată discuția)
Pensie pentru incapacitate temporara de munca Sovidiu Sovidiu Bunsa seara .In 2006 am avut un accident auto in urma caruia am intrat in PENSIE de INCAPACITATE de MUNCA de gradul 2 pe o perioada de 2 anii.Dupa aceea in ... (vezi toată discuția)