avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Intr-un proces cu o primarie, instanta mi-a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Intr-un proces cu o primarie, instanta mi-a aprobat ...

Buna ziua,
Intr-un proces cu o primarie, instanta mi-a aprobat cheltuieli de judecata, hotararea fiind definitiva. Intuiesc faptul ca trebuie sa notific primaria atasand hotararea definitiva.
1. Pot cere ca suma sa-mi fie trimisa prin mandat postal?
2. Trebue sa le dau un termen ?
3. Daca nu dau un termen, primaria poate amana plata la infinit sau exista un termen prevazut de lege?
4. Dupa expirarea termenului dat de mine sau prevazut de lege cu ce acte trebuie sa ma adresez unui executor? Este prevazuta achitarea unei taxe din partea mea?
Multumesc pentru timpul si atentia acordate
Cel mai recent răspuns: interval , utilizator 15:35, 22 Noiembrie 2020
Nu este o filozofie prea mare,le faceți o notificare prin posta vu confirmare de primire,,indicati un termen ,(oricum nu conteaza ca in general plătesc cand vor ei,în ritmul bugetarilor)cand expira termenul mergeți la un executor si demarati executarea silită.Costa ceva dar sumele sunt relativ mici si se recuperează. Nu așteptați bunăvoința autorităților pierdeți timp si bani executati-i silit de la stat se poate recupera au de unde...
Multumesc pentru raspuns. In procesul cu primaria suntem trei persoane constituite ca parte civila. Notificarea trebuie facuta in numele tuturor, cu siguranta. Vom cere trimiterea sumei prin mandat unuia dinre noi, precizand un termen. In caz de nerespectarea termenului, trebuie sa ne adresam solidar (adica toti impreuna) unui executor sau este suficienta actiunea unuia dintre noi (a mea de exemplu, ca destinatar al sumei datorate si care pot constata nemijlocit neindeplinirea obligatiei de plata). Multumiri anticipate pentru raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2020
interval, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc - executarea silita a unei sume tibors tibors Ca beneficiar al sumei de bani executate silit, pentru evitarea ABUZULUI facut de un Executor rog clarificari competente: 1 = Suma executata silit se poate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am rugămintea sa ma ajutati in legătura cu recuperarea ... veronicam veronicam Buna ziua, Am rugămintea sa ma ajutati in legătura cu recuperarea contravalorii unei amenzi primită de la ITM in 2020 in urma unui proces câștigat in ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli judiciare PO246087 PO246087 Am avut pe numele meu un dosar de executare in baza caruia mi s-a pus poprire pe conturi. Am facut contestatie la executare si am o hotarare definitiva prin ... (vezi toată discuția)