Cofiscarea bunurilor folosite la savarsirea unei contraventii
Art. 562 Codul Civil (4)
Sunt foarte curios daca acest fapt se aplica si in cazul contraventilor in care este tulburata linistea prin intermediul unor aparate sonore. Adica, poate politistul sa confiste un sistem audio daca aplicarea amenzilor nu a avut efect ? Daca da va rog sa imi atasati un articol prin care sa imi pot motiva argumentul la sectie,
N-ar fi rău să se poată confisca și un sistem audio cu care cineva își chinuie vecinii :) Din păcate, nu cred că ar fi legal. Din câte știu, doar agenții economici pot fi sancționați astfel și mai scrie și în regulamentul de aplicare a Codului rutier:
Art. 251. -
(1) Confiscarea bunurilor destinate ori folosite la săvârșirea contravențiilor se dispune de către polițiști, prin același proces-verbal de constatare a contravenției, o dată cu aplicarea sancțiunii amenzii.
(2) Sunt supuse confiscării:
a) mijloacele speciale de avertizare luminoasă și sonoră deținute, montate și folosite pe alte autovehicule decât cele prevăzute la art. 32 alin. (1) lit. a) și b) și alin. (2)-(4) din ordonanța de urgență;
b) mijloacele tehnice de detectare a prezenței aparatelor radar și a dispozitivelor antiradar.
Calea de atac
Narcisa_
un hot a intrat in padure sa fure lemne, a si taiat cateva lemne nemarcate. Am sesizat politia, iar in urma cercetarilor, acestia i-au dat amenda de ... (vezi toată discuția)