Daca ne intoarcem in februarie 2020 veti vedea ca prof. dr. Streinu Cercel zicea ca nu are cum ca un virus sa ajunga atat de repede la noi in tara si ca nu ar avea cum din punctul Wuhan sa se intinda pe intreg globul.
Prof. Streinu Cercel a mers pe virusii cunoscuti de el, negandind ca pot aparea virusi noi care sa faca ravagii.El este insa doctor si lucreaza pe ceea ce stie ca exista.
Erau foarte multi cei care l-au crezut pe prof. Cercel.Si nu numai el isi dadea cu parerea la acest mod.Erau mai multi medici.
Autoritatile pareau ca iau in serios medicii si oamenii de rand la fel luau in serios medicii in februarie 2020.
Eu am fost nelamurit pentru ca nu am remarcat nicio autoritate in domeniu strict specializata pe domeniul razboiului vizusologic.In nici un caz nu putea fi acela dr. Cercel.
Oamenii de rand nu stiau insa ca, nu doar sa sti despre virusi este suficient si stateau linistiti mai ales ca dr. Cercel era foarte sigur pe el, spre marea mea enervare.
Revenind la vaccinare nu stiu cati vor sa se vaccineze in acest moment.
Daca nu se va face o concentrare pe vaccinare in marile orase si in zonele cu risc de focar noua tulpina britanica va crea foarte mari probleme.
Degeaba vaccinezi acolo unde nu prea ai cazuri daca nu estompezi acolo unde este risc mare de aglomerare.
Aceasta este parerea mea.
Referitor la reclama cu vaccinarea se putea si mai bine.
V-am dat exemplul cu Elvis care s-a vaccinat prin ani 50 si a ajutat foarte mult SUA.
Ar trebui ca statul sa caute sa se orienteze spre persoane care pot influienta pozitiv si rapid in directia vaccinarii prin prezenta lor la vaccinare.
Dar, aceasta ar fi necesar mai ales daca vrei sa faci concentrare de vaccinare in marile orase cu probleme.
Si judetul Ilfov ar trebui vaccinat pentru ca cei de acolo vin des in Bucuresti.
Revenind la medici o doamna doctor crede ca:
„A apărut brusc, în “presa liberă” de azi, informația despre pericolul iminent al unui al treilea val de infectări cu noua tulpină din UK. Cum am auzit această “știre” m-am dus repede la statistica oficială care arată numărul vaccinărilor zilnice. Eram sigură că acolo se află explicația pentru această “știre”…”, a scris Adina Alberts.
,,Medicul e de părere că știrea a venit ca urmare a numărului scăzut de vaccinări zilnice, fiind nevoia de panica de a grăbi lucrurile. „Oameni buni, nu vă lăsați aiuriți. Noua tulpină nu este mai periculoasă decât cea “veche”.
[ link extern ]
Tulpina britanica nu este mai periculoasa, are dreptate, dar poate umple in mod rapid spitalele pentru ca virusul are o viteza de transmisie de 10 ori mai mare decat virusul initial.
Sfatul meu este sa aveti mare grija la ceea ce zice dr. Musta deoarece el stie mai bine.
„România se confruntă în ultimele săptămâni cu un număr foarte mare de cazuri cu forme severe de boală. Era de așteptat.
Există riscul de a crea un nou val care să pună o mare presiune pe sistemul de sănătate. Este mai dificil de a pune diagnosticul în cazul variantei britanice: metodele sunt mai scumpe, mai dificile, dar prevenția este aceeași”, a transmis Virgil Musta, în cadrul emisiunii “Punctul de întâlnire”, de la Antena3.
[ link extern ]
Venirea valului III este inevitabil, dupa parerea mea, in conditiile actuale.