avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o necesitate de interes national

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național.
Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact cu publicul si toti politicienii care ocupa funcții publice.

Daca acestia vor deveni imuni la noul coronavirus va scădea semnificativ rata de infectare dar nu de tot.

La profesori necesitatea este maxima ca sa se poată începe școlile.

Elevii cred ca ar trebui si ei inclusi in prioritatea de interes național pentru ca in cazul în care acestia nu vor fi vaccinați isi vor infecta parintii si bunicii.
Daca vaccinarea a fi finalizata în decembrie 2020 in ianuarie 2021 ar putea începe școlile.

Daca cei vaccinați nu mai transmit virusul pandemia este pe sfert rezolvata.
Dar, depinde si cat timp va rezista imunizarea si daca la toti cei vaccinați efectul vaccinului va fi la fel ca durata in timp.
Nu am vazut niciun studiu pe acest aspect.

Stie cineva care este numărul acestora de mai sus si cate doze de vaccin ar fi necesare?
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Oricat ne-am feri de virus nu se stie daca scapam pana la capat.
Il poti lua aiurea de la un local sau pur si simplu in cele mai neasteptate moduri.
Este normal sa ne informam ca sa stim cat se poate de exact.
Este si loterie...
Trebuia facuta o vaccinare concentrata puternic in marile orase ca sa scazi rata de infectare.

Mie imi pare, si nu de acum, ca acest virus are o forma de programare prestabilita genetic.Chiar daca nu are inteligenta pacaleste anticorpii si se genereaza acea furtuna de citokine prin zapacirea mecanismului de aparare a organismului.De asemenea, are si directii precise de a ataca fix acolo unde organismul este mai slab.
Scopul de reproducere este indeplinit tocmai prin pacalirea organismului pentru ca daca ar fi decimat de anticorpi nu s-ar mai putea multiplica si nu ar mai crea haosul actual.
Tocmai aceste faze au pacalit medicii care nu au inteles la inceput cu ce se confrunta si au afirmat ca este o simpla raceala sau ca nu este nimic neobisnuit pentru ca si o gripa poate ucide oamenii.
Are viteza de raspandire a gripei dar nu este gripa.

Eu astept tulpina britanica de mai mult timp...si desi sunt inarmat ca sa evit infectarea nu se stie ce va iesi deoarece lucrurile se misca foarte incet in privinta combaterii pandemiei.
Nu este insa de vina dr. Valeriu Gheorghita...deoarece el se ocupa doar de vaccinare.

Daca mai intra in Romania si tulpina sud-africana si cea braziliana putem vorbi ca ne apuca 2023 cu pandemia mai ales ca pana acum vaccinul nu pare sa aiba efect.
Va trebui iar revaccinata toata lumea...
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2021
Aveti toate variabilele in fata:
1. In Romania 93% dintre cei infectati oficial s-au vindecat.
2. Vaccinul mareste pina la 80-90% sansele de a nu face o forma grava.
3. Purtati masca in mod regulat si chiar dintre cele cu grad inalt de filtrare.
4. Presupun ca nu sunteti in grupa de virsta cu probleme si nu aveti boli care sa va incadreze intr-o grupa de risc.

Nu stiu de ce va panicati chiar atit de tare !
Simt ca este bine sa evit sa ma infectez.
Sunt fumător.
Nu sunt deloc lămurit ce efecte produce în timp acest virus.
Eu cred ca îți afectează organismul și apoi va fi slăbit.
Este posibil ca tinerii sa aiba probleme peste 10-15 ani datorita organismului slăbit și sa devina victime.

Am contacte cu persoane vârstnice și in caz ca as fi asimptomatic i-as ucide fără voie.
Chiar astăzi am văzut o persoana de etnie rroma cu lanț greu din aur la gat și brățări din aur purtand masca pe bărbie si ieșind din trenul de la metrou.
I-as fi atras atenția sa isi pună masca dar nu am fost pe faza și mergea repede.
Era.fix genul de om căruia nu ii pasa dacă ucide oameni la acest mod nesimțit.

Acest virus se bazeaza foarte mult pe nesimțirea oamenilor cărora nu le pasa de altii.
Este geniala aceasta modalitate de transmitere nesimțită a virusului.
Este un virus adaptat perfect la.societatea actuala.

Ceea ce m-a enervat a fost nesimțirea.

Am mai văzut in tren, la metrou, oameni bătrâni cu.masca sub bărbie si oameni care daca ii lovea virusul cred ca ii ucidea dar i-am lăsat în pace, era alegerea lor și problema lor, mai ales ca în caz de infectare s-ar.fi văzut la scurt timp.
Nici autoritatile nu au pus deloc accent pe latura morala a sensibilitatii umane pentru combaterea problemei nesimtirii.
Trebuie sa faca publicitate in sensul ca, oamenii au dreptul la viata si nepurtarea mastilor in spatiile inchise sau in mijloacele de transport in comun poate duce la uciderea unor oameni, chiar daca nu direct prin infectarea unui tanar, prin ricoseu pentru ca acel tanar infecteaza la randul sau o alta persoana si apoi virusul va ajunge la o persoana in varsta sau la o persoana cu anumite probleme de sanatate care vor genera decesul.

Tinerii si multi altii, merg pe ideea ca lor nu le este frica de virus, ca pe ei nu ii ucide si ca nu au de ce sa poarte masca.
Virusul a mai ucis si tineri iar unii de abia au scapat cu viata.

Este necesara si o publicitate sporita pentru sensibilizarea populatiei tinere mai ales, ceea ce nu s-a facut.
Au incercat o reclama cu Delia Matache dar a fost un esec total si a fost interzisa reclama respectiva.

Au pus accent pe publicitatea cu vaccinarea dar nu prea au doze...

Tinerii trebuie sensibilizati si sa inteleaga ca si in ipoteza in care ei nu mor pot muri altii datorita atitudinii lor.
Tot la fel ar trebui lucrat intens si cu populatia de etnie rroma care este lovita crunt de incultura dar nu este vina oamenilor acestia ci a celor care trebuie sa se ocupe de educarea lor.
Au ONG-uri care mananca o gramada de bani de la bugetul de stat.
Ce au facut acele ONG-uri?
Cum isi justifica ei banii daca nu dau randament?

Ar trebui ca guvernul sa ii cheme la ordine si sa le dea anumite instructiuni pentru educarea corespunzatoare a populatiei de etnie rroma.
Acum este nevoie mai mult decat oricand de asa ceva.

Am vazut de mai multe ori femei in varsta de etnie rroma care purtau masca sub barbie la metrou si chiar in tren.

Pe partea cu strategia de vaccinare nu poti obtine rezultate rapide vizibile decat daca faci vaccinare concentrata in marile orase, iar cat priveste capitala ar trebui vaccinati si cei din judetele limitrofe, Ilfov, etc.
Asa s-ar crea o zona alba, curata si s-ar vedea rezultate concrete.

Am vazut astazi ca un primar a atacat in justitie decizia cu carantinarea sau masurile de restrictie pentru ca nu au efecte.
Si in acea zona ar trebui probabil actionat cu o vaccinare intensa a populatiei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu am intrebat de ce va panicati, nu de ce nu va infectati !?

Nu veti gasi raspunsul la intrebarea legata de efectele virusului asupra dvs. Statistic sunt 80% sanse sa scapati fara urmari grave. Dar absolut nimeni nu va poate descrie exact ce veti pati.

Alte discuții în legătură

Modelul suediei în abordarea pandemiei covid 19 va pare bun? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu prea au treaba suedezii cu stresul pandemiei de COVID 19. La ei se pot aduna 50 de.persoane cel mult.Nu prea vad logica. La.ei.scolile sunt deschise. Ei ... (vezi toată discuția)
Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva covid-19 ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva Covid-19 nu transmit virusul daca sunt infectati după momentul vaccinării? Formulez aceasta ... (vezi toată discuția)
Care teste rapide pentru detectarea virusului sars-cov-2 sunt ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Care teste rapide pentru detectarea virusului SARS-COV-2 sunt cele mai bune? Care teste pentru detectarea existentei anticorpilor in cazul virusul ... (vezi toată discuția)