Ordinea vaccinării imi pare rezonabil gândită
Iata ce a declarat ministrul Nelu Tătaru:
,, Primii sunt cei din sistemul medical public şi privat. Avem aproape 550.000 de persoane în această cartografiere, urmând cei care sunt instituţionalizaţi, apoi cei care asigură bunăstarea şi buna funcţionare a societăţii. Sigur mă voi vaccina. Am repetat-o încă de la începutul acestei pandemii. Nu putem să ne imunizăm decât trecând prin boală sau făcând un vaccin."
[ link extern ]
,, Declarația directorului OMS
„Progresele vaccinurilor ne dau tuturor o speranţă şi acum începem să vedem lumina de la capătul tunelului. Totuşi, OMS este îngrijorată de o percepţie în creştere că pandemia COVID-19 s-a încheiat”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, conform sursei menționate.
„Pandemia încă mai are un drum lung de parcurs”, a avertizat acesta, îndemnând publicul să respecte în continuare măsurile preventive, chiar dacă încep să apară vaccinurile. "
[ link extern ]
In functie de numărul persoanelor care se vor vaccina si de viteza pe care autoritățile vor reuși sa o aibă pentru vaccinare lucrurile se vor rezolva mai carand sau mai târziu.
Se va ajunge la ținerea sub control a pandemiei in functie de acești doi factori.
Sunt curios care va fi situatia cu vaccinarea in Marea Britanie și in UE.
Prognoz ca, Marea Britanie se va misca mult mai repede decât toți.