avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 o necesitate de interes national

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național.
Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact cu publicul si toti politicienii care ocupa funcții publice.

Daca acestia vor deveni imuni la noul coronavirus va scădea semnificativ rata de infectare dar nu de tot.

La profesori necesitatea este maxima ca sa se poată începe școlile.

Elevii cred ca ar trebui si ei inclusi in prioritatea de interes național pentru ca in cazul în care acestia nu vor fi vaccinați isi vor infecta parintii si bunicii.
Daca vaccinarea a fi finalizata în decembrie 2020 in ianuarie 2021 ar putea începe școlile.

Daca cei vaccinați nu mai transmit virusul pandemia este pe sfert rezolvata.
Dar, depinde si cat timp va rezista imunizarea si daca la toti cei vaccinați efectul vaccinului va fi la fel ca durata in timp.
Nu am vazut niciun studiu pe acest aspect.

Stie cineva care este numărul acestora de mai sus si cate doze de vaccin ar fi necesare?
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dar, a doua vaccinare nu trebuie sa acopere lipsa.de anticorpi?
Aici e întrebarea.La ce interval de timp vor vaccina.

In România stiam ca ar fi undeva 40% cei care nu ar vrea sa se vaccineze.
Dar, cred ca depinde si de la sondaj la sondaj.
Pe mine m-ar interesa sa ma vaccinez ca sa scap de circul asta.
In etapa a doua ar fi perfect pentru mine.
In prima faza vor fi vaccinați altii dar daca rămân doze de vaccin sunt curios ce vor face cu ele.

Ar trebui sa ne anunte clar de tot cate doze rămân ca sa nu se faca cine știe ce smecherii.
Sunt curios cati vor fi vaccinați.
Deja au fost înaintate liste pentru accept sau refuz.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-am spus, Pfizer la 3 si Moderna la 4 saptamini. Cred ca si Astra Zeneca tot la 4. A doua doza nu are legatura cu anticorpii, probabil cu alt mecanism al sistemului imunitar.

Aveti dreptate, sunt aproape 40% dintre conationali ce si-au declarat intentia de a nu se vaccina. Si vreo 23-30% care vor. Restul, nehotariti. Nu se vaccineaza sub 18 ani.
acest răspuns util
Eu cred ca se vor vaccina mai mulți dupa prima etapa.
Oamenii vor sa vadă mai întâi daca vor exista efecte secundare.
Dupa parerea mea cei cu grad ridicat de risc ar trebui sa îl facă pentru ca pentru ei virusul este mai periculos decât vaccinul.
Probabil ca dozele ramase de la cei care refuza vor trebui utilizate rapid.
acest răspuns util
Ordinea vaccinării imi pare rezonabil gândită
Iata ce a declarat ministrul Nelu Tătaru:

,, Primii sunt cei din sistemul medical public şi privat. Avem aproape 550.000 de persoane în această cartografiere, urmând cei care sunt instituţionalizaţi, apoi cei care asigură bunăstarea şi buna funcţionare a societăţii. Sigur mă voi vaccina. Am repetat-o încă de la începutul acestei pandemii. Nu putem să ne imunizăm decât trecând prin boală sau făcând un vaccin."

[ link extern ]

,, Declarația directorului OMS

„Progresele vaccinurilor ne dau tuturor o speranţă şi acum începem să vedem lumina de la capătul tunelului. Totuşi, OMS este îngrijorată de o percepţie în creştere că pandemia COVID-19 s-a încheiat”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, conform sursei menționate.

„Pandemia încă mai are un drum lung de parcurs”, a avertizat acesta, îndemnând publicul să respecte în continuare măsurile preventive, chiar dacă încep să apară vaccinurile. "

[ link extern ]

In functie de numărul persoanelor care se vor vaccina si de viteza pe care autoritățile vor reuși sa o aibă pentru vaccinare lucrurile se vor rezolva mai carand sau mai târziu.
Se va ajunge la ținerea sub control a pandemiei in functie de acești doi factori.
Sunt curios care va fi situatia cu vaccinarea in Marea Britanie și in UE.
Prognoz ca, Marea Britanie se va misca mult mai repede decât toți.
Ultima modificare: Duminică, 6 Decembrie 2020
Marea Britanie a început deja vaccinarea.
La ei se vaccinează mai întâi varstinicii, aceasta fiind strategia lor.
Au insa posibilitatea de a vaccina 20 de.milioane de persoane.

[ link extern ]

In SUA, in statul New York, se încearcă adoptarea unei legi pentru vaccinarea obligatorie.
SUA a fost lovita rau de tot de COVID-19.
Daca țineți minte ma asteptam la acest lucru de cand SUA avea câteva cazuri de COVID-19.
Nu au fost deloc atenti.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2020

Alte discuții în legătură

Modelul suediei în abordarea pandemiei covid 19 va pare bun? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu prea au treaba suedezii cu stresul pandemiei de COVID 19. La ei se pot aduna 50 de.persoane cel mult.Nu prea vad logica. La.ei.scolile sunt deschise. Ei ... (vezi toată discuția)
Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva covid-19 ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva Covid-19 nu transmit virusul daca sunt infectati după momentul vaccinării? Formulez aceasta ... (vezi toată discuția)
Care teste rapide pentru detectarea virusului sars-cov-2 sunt ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Care teste rapide pentru detectarea virusului SARS-COV-2 sunt cele mai bune? Care teste pentru detectarea existentei anticorpilor in cazul virusul ... (vezi toată discuția)