avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Baza legala care prevede distantarea ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Baza legala care prevede distantarea ...

Buna ziua. Rog specificati baza legala care prevede distantarea fizica si interzicerea intrunirilor familiale in spatii/locatii proprii.
Pot intreveni institutiile de paza si protectie/politia in asemenea situatii?
Au dreptul de a intra in curte? in locatii particulare?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gaborj71 , utilizator 12:21, 26 Noiembrie 2020
Politia nu are dreptul.de a intra in casa dar va poate astepta afara.
In localurile publice politia are dreptul de a intra fara mandat.
Insa, daca exista probe ca există o persoana infectata in acea locație lucrurile se pot schimba.

Dupa parerea mea, ar trebui sa se adopte o lege prin care sa se dispuna obligativitatea testarii PCR a persoanelor care participa la anumite petreceri daca s-ar depasi un numar de 4 persoane, de pilda.S-ar putea si la 6 persoane sau la cat s-ar concluziona ca ar fi util a se proceda.
Dacă se depistează o singura persoana infectata vor intra toti petrecăreții in izolare.
Asa ar fi trebuit procedat inca de mult timp dar parlamentarii nu prea au idei legislative in materie de pandemie.
Ar.fi o masura foarte bună pentru combaterea pandemiei pentru ca s-ar identifica rapid problemele si cauzele precise de infectare.
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in 28.10 m-am testat pentru covid fara a avea simptome. ... sonias sonias Buna ziua. In 28.10 m-am testat pentru covid fara a avea simptome. In 29 am primit rezultat pozitiv. In 28 pina la asteptarea rezultatului am facut o garda la ... (vezi toată discuția)
Testarile domnului dr. streinu cercel si a doamnei primar firea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Mie imi pare o masura foarte utila. Voi ce parere aveti. Gandesc bine pentru ca vin doctorii la scara blocului si nu merg oamenii la.spital. Ar.fi fost ... (vezi toată discuția)
Se poate refuza testarea BX BX Daca o firma vrea sa testeze angajatii pentru COVID-19 pot acestia refuza sau exista vreo lege care sa oblige la testare ? Acestia nu au simptome. In mod ... (vezi toată discuția)