avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... una ziua! Am avut ultimul termen într-un dosar penal ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

una ziua! Am avut ultimul termen într-un dosar penal de băutura ...

una ziua! Am avut ultimul termen într-un dosar penal de băutura pe 20-10-2020 și a ramas definitiva pe 4-11-2020. Am fost sa cer hotărârea definitivă pt a-mi putea elibera permisul de conducere de la poliția rutieră și mi-au zis că încă nu este redactată și să aștept că îmi vine acasă. Am fost la politie cu comunicarea minuta și nu poate să mă ajute cu nimic pt că nu e legalizata .cei de la arhiva mi-au zis sa fac cerere pt un certificat constatator de grefă privind restituirea permisului. Îmi poate elibera acest certificat că sa îmi scot permisul mai repede ? ma ajuta cu ceva ? Va rog ajutati-ma cu un răspuns. Va mulțumesc( am obținut amânarea pedepsei )
Hotărârea rămâne definitivă după 10 zile de la comunicarea minutei, dacă nu s-a promovat apel de către parchet. Vedeți dacă au trecut 10 zile de când ați primit minuta, intrați pe portal si verificați dacă parchetul a făcut apel, apoi faceti o cerere de legalizare a hotararii la care atașați o taxă judiciară de 5 lei, o depuneti la registratura instantei, și în 2-3 zile vă dă hotărârea legalizată.
Repet: termenul pentru ramanerea definitiva a unei hotarari curge de la comunicare, nu de la pronuntare.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2020
Stoean Lavinia-Cătălina, Avocat
Desi un certificat de grefa mi se pare suficent, cei de la rutiera vor hotararea redactata.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
E vorba de un dosar penal, totuși. Cei de la rutieră nu vor hotărârea redactată, ci vor dovada că hotărârea a rămas definitivă, pentru că parchetul poate face apel, și, atunci, până la soluționarea definitivă a apelului, permisul nu se restituie.

Singura variantă e să aștepte trecerea celor 10 zile de la comunicarea minutei, apoi să ceară un certificat de soluție sau legalizarea minutei.
Am scris si anterior ca un certificat de grefa din care sa rezulte solutia si faptul ca a ramas definitiva, personal mi se pare suficent, dar cei de la Rutiera intr-un exces de zel, solicita hotararea redactata cu mentiunea definitiva, nu vorbesc aici sa ma aflu in treaba, ci din relatarile clientilor. Minuta penala nu se legalizeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am avut ultimul termen într-un dosar penal de băutura ... Andrei123564 Andrei123564 Buna ziua! Am avut ultimul termen într-un dosar penal de băutura pe 20-10-2020 și a ramas definitiva pe 4-11-2020. Am fost sa cer hotărârea definitivă pt ... (vezi toată discuția)
Certificat constatator de grefă Marian Moscalu Marian Moscalu Buna ziua! Am avut ultimul termen într-un dosar penal pe 20-04-2018 și a ramas definitiva pe 8-05-2018. Am fost sa cer hotărârea definitivă pt a-mi putea ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permis suspendat George2395 George2395 Buna ziua, pe data de 5.11.2017, am fost depistat de catre politie conducand cu permisul suspendat, dupa 2 ani ..am primit urmatoarea sentinta.Solutia pe ... (vezi toată discuția)