avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Persoana fizica sau persoana juridica?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Persoana fizica sau persoana juridica?

Buna ziua
Intreprinderea Individuala conform legii nu este persoana juridica. Totusi unii comercianti sustin contrariul si ii trateaza ca persoane juridice in relatiile comerciale, respectiv nu le acorda dreptul de renuntare la comanda daca nu sunt multumiti de intarzierea comenzii, de exemplu peste termenul la care s-au angajat sa le livreze produsele.
Este corecta abordarea comerciantilor?
Multumesc.
Gh Berciu
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 12:22, 24 Noiembrie 2020
Da, este corectă.
În Codul consumului este definit consumatorul astfel: orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale.
Lipsa personalității juridice nu este de natură să schimbe aceasta. Atâta vreme cât ați achiziționat produse în scop profesional (pentru respectiva Î.I.), atunci nu mai sunteți consumator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

rcs rds refuza preluare echipament internet ctr denuntat unilateral radulucian 22 radulucian 22 Am un punct de lucur inchis, la care am cerut denuntare unilaterala pe mail RDS, Au aprobat ,dar au pus sume ca dauna rezilere anticipata. Nu le-am ... (vezi toată discuția)
Returnarea produselor achizitionate de catre persoana juridica maboinvest maboinvest Detinem un magazin on-line unde o firma ne-a comandat 50 produse. A doua zi i s-a onorat/livrat comanda cu factura fiscala, plata ramburs. Dupa 8 zile de ... (vezi toată discuția)
Legea garantiei planne planne In legea garantiei 449/2003, definirea consumatorului este urmatoarea: [b]consumator[/b] - orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in ... (vezi toată discuția)