avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Urmează sa fac succesiunea după tatăl ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Urmează sa fac succesiunea după tatăl meu (tatăl ...

Bună seara! Urmează sa fac succesiunea după tatăl meu (tatăl are casa de la părinți lui moștenită) el era însurat legal cu o femeie și am înțeles ca avem dreptul amândoi, eu puțin mai mult ca ea. Întrebarea mea e exista vreo lege care sa vina în ajutorul meu sa i cumpăr și partea ei dacă eu fac dovada ca am cu ce? Ea nu își permite și vrea sa lase mai departe altcuiva cu care eu personal nu sunt în relații bune. Și dacă se poate da mai departe dacă casa nu are acte decât certificatul de moștenitor al terenului pe care este casa?
Cel mai recent răspuns: Vălenii de munte , utilizator 08:23, 25 Noiembrie 2020
sunttei in avantaj pt ca partea dvs e mai mare, 3 sferturi adica si va permiteti sa ii platiti sulta pt un sfert.
Mergeti la notar si incepeti procedurile si daca nu va intelegeti, veti continua in instanta.
pana nu dezbateti mostenirea, nu are ce da mai departe, ca nu e proprietar. Daca faceti si partaul, nic inu mai are ce da mai departe.
Va mulțumesc pentru răspuns, dar refuza pe cale amiabila și daia întreb sa vad ce opțiuni as avea, pentru ca nu as vrea sa locuim în aceiași curte
asta e calea, mergeti la notar, spuneti ca aveti de dezbatut o succesiune, va zice ce acte va sunt necesare, va prezentati cu ele, o citeaza pe doamna.. iar daca nu se prezinta, va da o hartie, cu care si impreuna cu restul de acte va duceti la judecatorie cu cerere prin care cereti stabilirea cotelor mostenirii si partajul succesoral prin care cereti sa vi se atribuie casa si sa ii dati sulta.. mai cereti si cheltuieli de judecata.
cam asta e in mare. veti avea nevoie de un avocat si de bani- pt taxa de timbru, expertize, onorariu avocat...
Va mulțumesc pentru ca mi ai răspuns pe înțelesul meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire indiviziune smile_506 smile_506 Buna ziua, va rog frumos sa ma lamuriti in cazul meu. Am dat acte matusii mele sa isi faca sucessiunea pe un teren si casa pe care o avem impreuna ... (vezi toată discuția)
Dupa decesul tatalui meu, am mostenit cota parte din apartament ... gabieru gabieru dupa decesul tatalui meu, am mostenit cota parte din apartament impreuna cu sotia tatalui decedat. aceasta nu imi da oie sa intru in apartament si nu imi da o ... (vezi toată discuția)
Mostenire rog ajutor bla bla bla bla Buna ziua as avea o intrebare bunicul a decedat la fel si tatal meu.eu am acceptat mostenirea(sunt nepoata de fiu decedat) astfel bunica nu si-a putut ... (vezi toată discuția)