avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Menționez urmatoarele : Sunt insurat, am 2 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Menționez urmatoarele : Sunt insurat, am 2 copii si locuiesc cu mama in aceeasi ...

Buna ziua ! Sunt insurat cu 2 copi , si locuiesc cu mama in aceeasi casa ( camere separate ) ., tatal este decedat de mult timp , ( mama in varsta de 70 și cv ani ) Intrebarea mea este daca pot fi evacuat din locuința de catre mama avand in vedere ca tatal nu mai este in viata ? ( mentionez ca mai am 2 frati mutați la casele lor ).
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2025
AnghelSandr, utilizator
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 05:41, 27 Februarie 2025
Puteti fi evacuat. Dacă ați dezbatut succesiunea, puteți cere partajul, dacă nu, dezbateti succesiunea.
Depinde daca casa este bunul propriu al mamei sau este dobandita impreuna cu sotul , caz in care puteti deschide succesiunea dupa tata unde jumatatea lui se va imparti intre mama 1/4 si cei 3 copii 3/4 . Daca cei 2 fratii renunta la partile lor prin declaratie la notar atunci va revine d-voastra 3/4 . Mai departe procedati in consecinta , puteti face iesirea din indiviziune daca casa se poate imparti fizic sau unul dintre mostenitori plateste sulta celuilalt si ramane singurul proprietar . Mergeti totusi la un avocat pentru mai multe informatii .
In acte este tatal trecut

Etsy123 a scris:

Depinde daca casa este bunul propriu al mamei sau este dobandita impreuna cu sotul , caz in care puteti deschide succesiunea dupa tata unde jumatatea lui se va imparti intre mama 1/4 si cei 3 copii 3/4 . Daca cei 2 fratii renunta la partile lor prin declaratie la notar atunci va revine d-voastra 3/4 . Mai departe procedati in consecinta , puteti face iesirea din indiviziune daca casa se poate imparti fizic sau unul dintre mostenitori plateste sulta celuilalt si ramane singurul proprietar . Mergeti totusi la un avocat pentru mai multe informatii .

Pana nu dezbateti succesiunea dupa tata nu puteti fi sigur de nimic , nu contaza ca este trecut doar el in acte daca bunurile sunt obtinute in timpul casatoriei . Problema d-voastra nu se poate rezolva aici , fiecare situatie este diferita si depinde de multe alte lucruri , de aceea este recomandat sa mergeti la un avocat care va poate indruma care este cea mai buna cale de urmat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Cearta intre mostenitori...solutia???? honey_geoo honey_geoo Buna ziua. Tatal meu este intr o situatie complicata. Tatal lui, deci bunicul meu, a murit acum 15 ani, iar succesiunea nu a fost facuta, la acel moment ... (vezi toată discuția)
Vă salut! atunci când tatăl meu s-a însurat cu mama, fiecare ... Pavi_ Pavi_ Vă salut! Atunci când tatăl meu s-a însurat cu mama, fiecare din ei aveau câte un copil (din căsătorii diferite). Mai departe, împreună, au mai ... (vezi toată discuția)