avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Drepturi de autor
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Drepturi de autor

Buna ziua,
Citirea unor povesti pe facebook live sau pe platforme gen zoom, meet, gratuit, pentru copii, implica drepturi de autor?
Daca da, cui trebuie sa ma adresez?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mirela E Ciobanu , utilizator 13:30, 25 Noiembrie 2020
Poveștile vă aparțin?

Mirela E Ciobanu a scris:

Buna ziua,
Citirea unor povesti pe facebook live sau pe platforme gen zoom, meet, gratuit, pentru copii, implica drepturi de autor?
Daca da, cui trebuie sa ma adresez?
Multumesc

Buna seara,
Nu, nu imi apartin. Apartin unor scriitori cunoscuti, cum ar fi Fratii Grimm, Wayne Dyer, Ion Creanga, etc.
Multumesc
Drepturile de autor dureaza 70 de ani de la moartea autorului sau, in cazuri rare, 120 ani.

Deci cu voce proprie sau cu un generator de voce automat, puteti face carti audio cu opere literare ale caror drepturi de autor au expirat.
Ok. Potrivit legii 8/1996, drepturile de autor subzistă pe toată perioada vieții autorului și, după decesul acestuia, se transmit moștenitorilor și se bucură în continuare de protecție pe o perioadă de 70 de ani,
Dacă nu există moștenitori, aceste drepturi revin organismelor de gestiune colectivă a drepturilor de autor.
Din moment ce spuneți că poveștile pe care le citiți aparțin unor clasici ale căror opere deja au devenit clasice, puteți citi și face o asemenea emisiune fără probleme.
Dacă vreți pe viitor să citiți opere recente sau contemporane, aparținând unor autori aflați încă în viață, vă adresați direct autorilor sau moștenitorilor acestora.

Mult succes!

Mirela E Ciobanu a scris:

Buna seara,
Nu, nu imi apartin. Apartin unor scriitori cunoscuti, cum ar fi Fratii Grimm, Wayne Dyer, Ion Creanga, etc.
Multumesc

Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Va doresc o zi minunata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor pentru cărți vechi ClauSp ClauSp Salutare! Doresc sa fac un website care sa fie o librarie de carti online. Pentru inceput as vrea sa pun in librarie doar carti mai vechi, a caror autor a ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru redarea audio a poveºtilor istudormarius istudormarius Buna ziua! As dori sa creez o aplicatie pentru dispozitivele mobile care sa redea audio un rezumat al unor povesti. De exemplu, as vrea sa alcatuiesc ... (vezi toată discuția)
Respectarea drepturilor de autor in spatiul virtual Morgiana Morgiana Va rugam sa ne sustineti cu informatii referitoare la: 1. Modul in care pot fi afisate pe un site, cu respectarea drepturile de autor: a. creatii apartinand ... (vezi toată discuția)