avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor pentru redarea audio a poveºtilor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor pentru redarea audio a poveºtilor

Buna ziua!
As dori sa creez o aplicatie pentru dispozitivele mobile care sa redea audio un rezumat al unor povesti. De exemplu, as vrea sa alcatuiesc rezumatul unei povesti scrisa de Ion Creanga si as vrea sa redau audio acest rezumat.
Ma pot confrunta cu probleme legate de drepturile de autor?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 18:47, 6 August 2012
drepturile patrimoniale de autor asupra operelor lui Creanga sunt dupa parerea mea epuizate. problema este ca prin acel rezumat sa nu se incalce dr. morale de autor- in speta este vorba de dr. moral precizat de art 10 lit d din L 8/1996- dreptul de a pretinde respectarea integrităţii operei şi de a se opune oricărei modificări, precum şi oricărei atingeri aduse operei, dacă prejudiciază onoarea sau reputaţia sa. Totusi, acel rezumat nu cred ca ar incalca acest dr moral, astfel incat, dupa parerea mea puteti realiza aplicatia.

Atentie cu dr. de autor ale povestitorului care face rezumatul audio- acestea trebuie sa le achizitionati printr-un contract de cesiune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna raport juridic in considerarea caruia se realizeaza ... Alexutu123 Alexutu123 Ce inseamna raport juridic in considerarea caruia se realizeaza venituri din drepturi de autor? Daca eu creez o carticica si o vand pe amazon ca persoana ... (vezi toată discuția)
Legalitate link catre un site extern. se considera a fi nerespectarea dreptului de autor? vali_v vali_v Buna ziua, Am o intrebare in legatura cu legalitatea postarii pe site-ul propriu linkuri catre alte site-uri, de orice natura: presa, vreme, legislatie, ... (vezi toată discuția)
Marca vin - arcul de triumf poate fi gravat pe sticla? Costy S Costy S Buna ziua! Arcul de Triumf poate fi gravat pe o sticla de vin? Multumesc. (vezi toată discuția)