avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Am un Antecontract de vanzare - cumparare a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Am un Antecontract de vanzare - cumparare a unei case ...

Buna ziua
Am un Antecontract de vanzare - cumparare a unei case incheiat intre mine si soacra mea acum 10 ani . Mentionez ca locuim amandoi in aceasta casa. De atunci nu sa mai facut nimic , imobilul respectiv nu este intabulat , mai este valabil Antecontractul meu sau mai bine zis este proprietatea mea , am drepturi depline asupra proprietatii respective , sau proprietatea a ramas asupra lui soacra mea pana la intabulare si perfectarea unui contract de vanzare - cumparare. Daca nu se intreprinde nimic in acest sens si soacra moare [mentionez ca soacra mai are 3 copii] mai am dreptul la proprietate sau mostenesc toti copii ei. Mentionez de asemenea ca in antecontract se specifica faptul ca voi achita 6.000 lei dar nu am dat nimic din bani acestea.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:53, 25 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Proprietarul imobilului este soacra dumneavoastră. Ca ginere nu aveți drept la moștenire.
Casa va fi moștenită de copii ei câți are 3, 4.....

Acel antecontract de care vorbiți nu are nici o valoare juridică, întrucât nu ați achitat nici 1 leu pe casă.

Contract de V/C nu puteți perfecta la NOTAR până nu-i achitați soacrei valoarea reală a casei prin cont bancar.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2020
Dapix, utilizator
Ce fel de antecontract era fara sa obligatii..fara termen de finalizare? Trebuie analizat daca nu puteti solicita in instanta perfectarea vânzării in baza acestui antecontract..asta dacă soacra nu vrea sa-l perfecteze.in momentul de fata soacra e proprietara, nu aveti niciun drept.daca moare, mostenitorii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu va mai e de folos antecontractul ala dupa atatia ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am un antecontract de vanzare - cumparare a unei case ... nechinate nechinate Buna ziua Am un Antecontract de vanzare - cumparare a unei case incheiat intre mine si soacra mea acum 10 ani . Mentionez ca locuim amandoi in aceasta casa. ... (vezi toată discuția)
Mostenire morosa morosa buna ziua .socrul meu a murit acum in un an sotul meu este singur la parinti si stam cu mama sa .actele pe casa sunt pe amandoi .vreau sa stiu ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
De 2 ani ma lupt in instanta nu pot sa fac o amarata de intabulare fiind proprietara AURICA8 AURICA8 am cumparat terenul si casa in 1992de la soacra mea ea a mostenit casa si terenul de la mama sa ulterior soacra mea a decedat acum nu pot sa fac intabularea ... (vezi toată discuția)