avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil și indemnizatie- angajat pe ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil și indemnizatie- angajat pe perioada determinata

Buna ziua! Am o intrebare referitoare la concediu de crestere a copilului si contractul de munca pe perioada determinata. Daca contractul de munca al tatalui copilului e pana in data de 17 decembrie 2021 si el ar dori sa intre in concediu de crestere a copilului in noiembrie 2021, cand i se va suspenda contractul de munca?Va putea beneficia de indemnizatie si dupa suspendarea contractului și inclusiv după data de încheiere a perioadei determinate (17 dec 2021)? De asemenea, se poate imparti concediul de crestere a copilului intre cei doi parinti (ex. eu imi iau un an CCC si sotul urmatorul an)?. Daca se poate imparti, in ce moment ar trebui sa decidem acest lucru? Cand depun eu dosarul initial pentru indemnizatie CCC? Sau cand intra sotul in CCC si eu ma intorc la lucru? Mulțumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:36, 26 Noiembrie 2020
Care este data de nastere a copilului?
Se va naste in februarie 2021. Nu stiu sa va zic data exacta, in jurul datei de 19 februarie.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2020
Bianca1091, utilizator
1. Daca contractul de munca al tatalui copilului e pana in data de 17 decembrie 2021 si el ar dori sa intre in concediu de crestere a copilului in noiembrie 2021, cand i se va suspenda contractul de munca?

C.i.m. va fi suspendat la data intrarii in CCC.....noiembrie 2021

2. Va putea beneficia de indemnizatie si dupa suspendarea contractului și inclusiv după data de încheiere a perioadei determinate (17 dec 2021)?

Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui c.i.m. activ sau de un anumit articol cu care a incetat c.i.m.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

3. De asemenea, se poate imparti concediul de crestere a copilului intre cei doi parinti (ex. eu imi iau un an CCC si sotul urmatorul an)?. Daca se poate imparti, in ce moment ar trebui sa decidem acest lucru? Cand depun eu dosarul initial pentru indemnizatie CCC? Sau cand intra sotul in CCC si eu ma intorc la lucru?

Da ,se poate imparti ..... se poate decide in momentul la depunerea primului dosar CCC, altfel spus cand intra primul parinte in CCC.
Va mulțumesc mult pt răspunsuri! Mai am doar o nelămurire. In legătură cu impartirea CCC între cei doi părinți, ați spus "se poate decide în momentul depunerii primului dosar de indemnizație". Neapărat trebuie luata decizia de impartire a concediului atunci la început? Sau ne putem hotări și pe parcurs: adică în timp ce mama e in ccc, la un moment dat sa se hotărască tatăl să intre el și mama sa se întoarcă la lucru?
Se poate decide si pe parcurs ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie creșterea copilului Alexandra drumea Alexandra drumea Am născut in noiembrie si am fost in concediu pana in februarie si mia desfăcut contractul in martie.vreau să ști dacă mai iau indemnizația decand sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil annk07 annk07 Doresc sa aflu mai multe despre aceasta conditie privind acordarea indemnizatiei de crestere a copilului: se afla in perioada de 3 luni de la incetarea unui ... (vezi toată discuția)
Buna seara, momentan ma aflu in ccc pana in aprilie cand bebe ... NicoletaMC NicoletaMC Buna seara, momentan ma aflu in CCC pana in aprilie cand bebe 1 implineste 2 ani, contractul meu de munca s-a incheiat pe durata CCC mai exact in sept 2019 ... (vezi toată discuția)