avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Propunere colaborare prin deschiderea unui SRL pentru ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Propunere colaborare prin deschiderea unui SRL pentru altă firmă

Bună ziua!
Am avut un interviu cu un reprezentant al unei firme (- editat -), in urma caruia mi s-a propus deschiderea unui SRL, apoi sa inchei un contract de colaborare cu firma lor, urmand ca ei sa se ocupe de intreaga activitate a firmei. Mi s-au cerut următoarele acte: cazier fiscal, cazier juridic, copie CI, copie permis auto, precum și ultima diploma de studii finalizată. Urmând ca apoi toate demersurile sa le facă firma pentru deschiderea SRL-ului.
Eu voi fi administratorul firmei, se va incheia un contract de colaborare intre firma mea si firma lor. Firma lor intentioneaza sa deschida mai multe SRL-uri pentru a nu depasi plafonul de 60.000 euro/ an pentru a evita plata TVA-ului. Eu sunt al treilea ca drept de semnatura (primii sunt cei de la contabilitate, care sunt responsabili de greselile fiscale, pe locul 2 sunt cei de la firma cu care inchei contractul de colaborare). Ei spun ca ma pot retrage oricand,iar responsabilitatea mea este sa particip de 2-3 ori pe an la sedinte.
Ce parere aveti?
Va inspira încredere o asa oferta de colaborare?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 12:06, 26 Noiembrie 2020
Mie una nu îmi inspiră niciun pic de încredere.
E absurd să vă așteptați la câștiguri fără să faceți nimic concret (muncă) pentru a le obține și fără responsabilități, cum vi s-a spus. Practic, vor să vă folosească pentru afaceri la limita legii și când vor apărea problemele dvs. veți fi răspunzător, nu altcineva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parere contract de colaborare Adrian7127123 Adrian7127123 Buna ziua! https://bes-group.zohorecruit.eu/jobs/Careers/32726000000324221/Job-Administrativ?source=CareerSite Am avut un interviu cu un reprezentant din ... (vezi toată discuția)
Cazier fiscal & contract contabil mombutu mombutu Sal, Va rog. Sunt din Bucuresti si imi trebuie cazierul fiscal ca sa imi deschid firma. De unde exact pot sa depun cerere si sa il ridic. Alt problema, ... (vezi toată discuția)
Cazier fiscal aligadot aligadot Am avut o firma(srl) pe care am deschis-o(acum 2 ani) si nu am depus nici un bilant, activitate nu prea am avut, ea a fost totusi deschisa cu incepere de ... (vezi toată discuția)