avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Parere contract de colaborare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Parere contract de colaborare

Buna ziua!
[ link extern ]
Am avut un interviu cu un reprezentant din firma aceasta, in urma caruia mi s-a propus deschiderea unui SRL, apoi sa inchei un contract de colaborare cu firma lor, urmand ca ei sa se ocupe de intreaga activitate a firmei.
Ce riscuri exista in acest caz?
Multumesc anticipat!
Am atasat link pentru descrierea jobului si ce acte imi cer.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2020
Adrian7127123, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 16:02, 25 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dle e fabulos,,ce v-au spus că o să fiți patron si ca nu trebuie sa faceți nimic sau ce anume?Ce trebuie sa faceți dvs efectiv,ce activitate o sa desfasurati etc.Imi pare o țeapă probabil cauta gusteri de păcălit,,eventual să ia ceva credite pe firma etc.
Deci, ei au spus ca eu trebuie sa prezint actele de mai sus, urmand ca ei sa faca toate demersurile pentru deschiderea unui SRL. Eu voi fi administratorul firmei, se va incheia un contract de colaborare intre firma mea si firma lor. Firma lor intentioneaza sa deschida mai multe SRL-uri pentru a nu depasi plafonul de 60.000 euro/ an pentru a evita plata TVA-ului. Eu sunt al treilea ca drept de semnatura (primii sunt cei de la contabilitate, care sunt responsabili de greselile fiscale, pe locul 2 sunt cei de la firma cu care inchei contractul de colaborare). Ei spun ca te poti retrage oricand. Iar responsabilitatea mea este sa particip de 2-3 ori pe an la sedinte.
Ce parere aveti?
Multumesc anticipat!
Nu vi se pare prea frumos ca să fie adevărat?Nu imi dau seama de cum anume vor să procedeze dar nu pare ok.Oricum.pare o țeapă mai elaborate.Nu este în regulă să nu aveti controlul asupra societatii.Mai mult decât atât dacă ar fi fost adevărat făceau firme pe numele rudelor,cunoscuților nu aveau nevoie de cineva străin.Mergeti la un av specializat pe comercial cu contractul de colaborare sltfrl riscati să răspundeți pt activitățile ce le vor desfasura pe firma,evaziune,înșelăciune etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propunere colaborare prin deschiderea unui srl pentru altă firmă Lore1234566 Lore1234566 Bună ziua! Am avut un interviu cu un reprezentant al unei firme [i](- editat -)[/i], in urma caruia mi s-a propus deschiderea unui SRL, apoi sa inchei un ... (vezi toată discuția)
Conditii legate de contract de colaborare inimadistrusa inimadistrusa Buna ziua! As dori sa aflu daca in situatia in care am contract de munca pe perioada nedeterminata, cu un program de munca de 8 ore, si as dori sa desfasor ... (vezi toată discuția)
Srl sau societate de plasarea fortei de munca ? U-CORSU U-CORSU salutare ,am o mare dilema :problema e in felul urmator ,sunt angajat la o societate din ue si intentionez sa deschid o societate in Romania cu care sa pot ... (vezi toată discuția)