avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salut In cazul reducerii saptamanii de lucru de la 5 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salut In cazul reducerii saptamanii de lucru de la 5 la 4 zile ...

Salut

In cazul reducerii saptamanii de lucru de la 5 la 4 zile pe saptamana, imi poate spune cineva cum se calculeaza salariul?

De asemenea zilele de sarbatori legale ( ex. 30 noiembrie, 25 decembrie) daca nu se lucreaza sau zilele libere bonus, daca se lucreaza, sunt platite? Intrucat neexistand un salariu fix brut, nu-mi dau seama dupa prevederile din codul muncii. Caci zilele de concediu pentru odihna, intuiesc ca nu sunt afectate in niciun fel

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:32, 26 Noiembrie 2020
Daca se lucreaza in zilele de sarbatoare legala -30.11; 25.12 etc. - , atunci salariatul beneficiaza:
- compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In ziua respectiva in care i se va compensa ziua de munca dintr-o zi de sarbatoare legala, nu i se va acorda salariul.

sau

- in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.
Mersi pt raspuns !

Iar daca salariatul nu lucreaza in respectiva zi, fiind libera. Se remunereaza asemeni concediului de odihna?
Daca nu lucreaza nu se primeste niciun ban pentru ziua in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu început în zi de sărbătoare. Eduard_stancu1999 Eduard_stancu1999 Bună ziua, Sunt într-o situație de avea contractul individual de muncă cu data de start 30 Noiembrie 2020 care este o zi nelucrătoare. Am dreptul să cer ... (vezi toată discuția)
Zile sarbatoare vasilegabriel vasilegabriel Data de 30.11 este zi libera asta inseamna ca in luna 11 sunt 9 zile libere. Cand primesti ziua libera daca lucrezi in data de 30.11.? (vezi toată discuția)
Salariu zile libere ralucaboeriu ralucaboeriu Buna ziua, Pentru zilele de 30.11 si 01.12 trebuie dat neaparat si un spor la salariu (ce procent din salariu) sau e suficient o zi libera. Multumesc! (vezi toată discuția)