avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract cu început în zi de sărbătoare.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract cu început în zi de sărbătoare.

Bună ziua,
Sunt într-o situație de avea contractul individual de muncă cu data de start 30 Noiembrie 2020 care este o zi nelucrătoare. Am dreptul să cer salariu pe ziua aceea și pe 1 Decembrie?
Mulțumesc și numai bine.
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2020
Eduard_stancu1999, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 9 Decembrie 2020
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai daca ati lucrat in acele zile si activitatea nu au fost compensate cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.
Deci chiar dacă contractul începe pe 30 el nu intră în vigoare decât în prima zi în care am avut efectiv activitate. Am înțeles bine? Există undeva în codul muncii stipulat asta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati inteles gresit .... niciun act normativ nu prevede asa ceva.
Dacă am înțeles greșit, care este motivul pt care nu sunt plătit pe zilele acelea dacă ele sunt libere de la stat, eu fiind angajat, de ce nu aș beneficia de salariu plătit pe ele cum beneficiază un alt coleg angajat la începutul lunii Noiembrie. Are sens să nu fie stipulat, pare un caz destul de particular.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2020
Eduard_stancu1999, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii prevede clar ca, data de 30.11 si 01.12 sunt zile de sarbatoare legala in care nu se lucreaza , iar in situatia in care se lucreaza, atunci pentru munca desfasurata in zilele de sarbatoare legala, salariatul beneficiaza:
- compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In ziua respectiva in care i se va compensa ziua de munca dintr-o zi de sarbatoare legala, nu i se va acorda salariul.

sau

- in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Plata pentru sarbatorile legale alexandrak alexandrak Buna ziua, am incheiat un ctr de de munca pe data de 20.12.2017. In data de 05.01.2018 am primit primul salariu si am constatat ca zilele de 25 si 26 decembrie ... (vezi toată discuția)
Salut in cazul reducerii saptamanii de lucru de la 5 la 4 zile ... AIonuT AIonuT Salut In cazul reducerii saptamanii de lucru de la 5 la 4 zile pe saptamana, imi poate spune cineva cum se calculeaza salariul? De asemenea zilele de ... (vezi toată discuția)
Salariu zile libere ralucaboeriu ralucaboeriu Buna ziua, Pentru zilele de 30.11 si 01.12 trebuie dat neaparat si un spor la salariu (ce procent din salariu) sau e suficient o zi libera. Multumesc! (vezi toată discuția)