avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract cu început în zi de sărbătoare.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract cu început în zi de sărbătoare.

Bună ziua,
Sunt într-o situație de avea contractul individual de muncă cu data de start 30 Noiembrie 2020 care este o zi nelucrătoare. Am dreptul să cer salariu pe ziua aceea și pe 1 Decembrie?
Mulțumesc și numai bine.
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2020
Eduard_stancu1999, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 9 Decembrie 2020
Am înțeles și vă mulțumesc pentru explicație. O notă utilă, din ce am înțeles, pentru cei care vor citi acest mesaj și gândesc greșit ca mine: Zilele libere de la stat nu sunt zile lucrătoare, asta însemnând că dacă o lună are 21 de zile lucrătoare în mod normal și o sărbătoare cade într-una din ele (într-o Marți de exemplu), nu se consideră că sunt 21 de zile lucrătoare din care una e plătită de angajator, ci e o lună cu 20 de zile lucrătoare. Astfel e clar: 30 Noiembrie nu are cum să fie plătită pt că pe Noiembrie nu au fost zile lucrătoare în contract, iar pe Decembrie salariul va fi întreg doar că luna are cu o acea zi în minus ca zile numărate pentru care sunt plătit.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2020
Eduard_stancu1999, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati inteles corect ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pentru sarbatorile legale alexandrak alexandrak Buna ziua, am incheiat un ctr de de munca pe data de 20.12.2017. In data de 05.01.2018 am primit primul salariu si am constatat ca zilele de 25 si 26 decembrie ... (vezi toată discuția)
Salut in cazul reducerii saptamanii de lucru de la 5 la 4 zile ... AIonuT AIonuT Salut In cazul reducerii saptamanii de lucru de la 5 la 4 zile pe saptamana, imi poate spune cineva cum se calculeaza salariul? De asemenea zilele de ... (vezi toată discuția)
Salariu zile libere ralucaboeriu ralucaboeriu Buna ziua, Pentru zilele de 30.11 si 01.12 trebuie dat neaparat si un spor la salariu (ce procent din salariu) sau e suficient o zi libera. Multumesc! (vezi toată discuția)