avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara. Va rog sa imi raspundeti: 1. daca se ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara. Va rog sa imi raspundeti: 1. daca se lucreaza in ...

Buna seara.
Va rog sa imi raspundeti:
1. daca se lucreaza in zilele de sarbatoare legala, (lucreaza 10 ore) calculul este ok?
2230 salar brut / 160 ore lucratoare=13, 93 lei/ora
13,93 x 10 ore lucrate=139,3 lei pentru ziua respectiva care se adauga la venitul brut?
2. Poate angajatul sa lucreze doua zile consecutiv de sarbatoare legala. Lucreaza doua zile cu doua si asa se nimereste ca data de 30.11 si 01.12 sa fie tot acceasi tura.
3. Pentru zilele de wekeend si sarbatoare legala lucrata se dau tichete de masa?
4. Chiar daca lucreaza in ture tichetele de masa se pot da normal, adica, de exemplu pe luna noiembrie 20 tichete??
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:27, 27 Noiembrie 2020
1 - 2 raspuns afirmativ

3. Normele de aplicare a Legii 165/2019
art.10
(1) În cazul tichetelor de masă, angajatorii nu pot acorda mai mult de un tichet de masă pentru fiecare zi lucrătoare din luna pentru care se efectuează distribuirea/transferul valorii nominale a tichetelor de masă, după caz. În sensul prezentelor norme nu se consideră zile lucrate perioadele în care salariații:
....
b) beneficiază de zile libere plătite, în cazul unor evenimente familiale deosebite, potrivit prevederilor Legii nr. 53/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare, respectiv ale Ordonanței Guvernului nr. 6/2007 privind unele măsuri de reglementare a drepturilor salariale și a altor drepturi ale funcționarilor publici până la intrarea în vigoare a legii privind sistemul unitar de salarizare și alte drepturi ale funcționarilor publici, precum și creșterile salariale care se acordă funcționarilor publici în anul 2007, aprobată cu modificări prin Legea nr. 232/2007, cu modificările ulterioare, precum și de zile festive și de sărbătoare legale sau de alte zile libere acordate conform Hotărârii Guvernului nr. 250/1992, republicată, cu modificările ulterioare, și, respectiv, contractelor colective de muncă;
.......
(3) Salariații beneficiază lunar de un număr de tichete de masă cel mult egal cu numărul de zile lucrate, iar acest număr nu poate depăși numărul de zile lucrătoare din luna pentru care se acordă tichetele.
....

(5) În cazul salariaților a căror durată zilnică a timpului de muncă este mai mare de 8 ore - în regim de tură, numărul de zile pentru care se acordă tichete de masă se determină prin împărțirea numărului de ore în care salariatul a fost prezent la lucru la durata normală a timpului de muncă de 8 ore. Fracțiile rezultate din calcul se consideră zi de prezență la lucru, cu condiția ca totalul zilelor rezultat să nu depășească numărul de zile lucrătoare din luna pentru care se acordă tichetele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod calcul nr tichete masa pt lucru in ture - an 2015 mamica2008 mamica2008 Rog opinie, ref modificari ian 2015 privind Tichetele de masa prin HG 23/2015 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii nr. 142/1998. Pentru angajati cu ... (vezi toată discuția)
Acordarea tichetelor de masa in cazul recuperarii orelor suplimentare dancerhd dancerhd avem urmatoarea situatie: in luna ianuarie norma grafica lunara este de 176 ore,/23 zile lucratoare , salariatul care lucreaza in ture de 12/24 efectueaza un ... (vezi toată discuția)
Acordate tichete masa nichi4u nichi4u In programul de lucru rotativ continuu/turnus in care un angajat efectueaza mai multe zile lucrate decat zilele lucratoare calendaristice,beneficiaza de ... (vezi toată discuția)