Buna ziua,
Mi-a fost eliberata o autorizatie de constructie in care sunt obligat sa dezmembrarz o suprafata de teren si sa o dau in concesiune pe o perioada de 49 ani primariei care a prevazut in PUZ o supralargire a strazii ( suprafata e de 4 metri adancime din frontul stradal). Daca nu fac aceasta deslipire si concesiune nu imi semneaza procesul verbal de receptie finala a lucrarilor. Ce pot face in situatia in care doresc sa construiesc casa cat mai repede iar cu privire la cei 4 metri cred ca cinstit ar fi sa ii dau prin expropriere pentru ca am platit terenul destul de scump. Inteleg ca este nevoie si de aceasta strada dar nu cred ca este legal sa fii obligat sa dai gratis acest teren. Marea problema ramane ca daca eu voi contesta autorizatia probabil procesul va dura foarte mult si nu voi putea construi in acest timp. Ar mai fi si situatia in care as constru si dupa sa incerc sa rezolv acesta situatie dar nu stiu si va rog daca ma puteti ajuta daca exista un termen de prescriptie a dreptului de a contesta aceasta prevedere din autorizatia de constructie.
Multumesc mult!
Concesiunea NU este gratuită. Statul vă va plătii cel puțin 49 de ani o sumă corectă pentru această concesiune. De asemenea Dvs. aveți posibilitatea de a solicita primăriei să achiziționeze respectivul teren de la dvs. la același preț cu care l-ați achiziționat Dvs.
O mare dilema
daniela.ilea
Daca ma poate ajuta cineva ,detin o casa batraneasca cu un front stradal de 7 m dar in spate se lateste curtea ajungand la 13 m ,doresc sa construiesc o casa ... (vezi toată discuția)