avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Activitatile de birou si activitatile la terti ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Activitatile de birou si activitatile la terti (autorizare si controale)

Buna ziua, doresc sa infiintez o societate comerciala. Avand in vedere ca sunt la inceput de drum am in minte multe intrebari, poate ca la unele din ele voi afla raspunsurile cu ajutorul dvs.

Precizez ca firma nu o sa aibe activitate la sediul social si nici punct de lucru.

Am inteles ca se poate cere doar autorizarea la terti , inafara sediului social si/sau puncteleor de lucru si autorizarea activitatilor proprii de birou.

A) In legatura cu autorizarea activitatilor de birou ale unei firme..

a) Ce avantaje se pot obtine daca sunt autorizate acestea?

-Se pot deduce anumite cheltuieli ce tin de administrarea si intretinerea sediului?
-Se pot desfasura " linistit " anumite activitati ce tin de adminstrarea societatii , acte, etc?

b) Ce dezavantaje ar fi daca se va cere autorizarea?

- Pot avea parte de anumite controale? Daca DA, care ar fi acestea? Pot veni anuntate sau neanuntate?

B) In legatura cu autorizarea inafara sediului social si/sau al punctelor de lucru

-Pentru cate coduri CAEN se poate cere autorizarea ?

C) Pentru a face dovada sediului social, in cazul in care firma o sa aibe doar activitati proprii de birou, mai este nevoie de acodrul vecinilor?
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2009
mihai_pirjol, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 15:15, 28 Decembrie 2009
B.-Autorizati cate coduri CAEN doriti.Ideea este ca acestea sa se afle in obiectele de activitate ale firmei dvs.
C.Pentru sediul social, daca locuiti la bloc, aveti nevoie la inmatricularea socvietatii de acordul vecinilor(sus, jos, stanga,dreapta-plan orizontal si vertical-a apartamentului dvs,precum si avizul asociatiei de proprietari.[ link extern ]
Pentru A:
-este normal sa va autorizati pentru activitati proprii pentru societate.
O sa aveti un telefon sau un fax la sediu, posibil o secretara. La sediu se tin actele societatii, inclusiv cele contabile, arhiva..
Controalele se fac la sediul social pentru ca acolo se afla actele societatii si contabilitatea si tot acolo se afla reprezentantii legali ai societatii.
Controalele pot fi anuntate(ex un control de fond) sau neanuntate.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire temporara sediu social srl la cab de avocat ContSters79137 ContSters79137 Am un client care imi solicita stabilirea temporara a sediul unei SC la sediul cabinetului meu. Aveti idee ce acte imi cere registrul comertului, in afara ... (vezi toată discuția)
Autorizare activitate microintreprindere la sediul social alexu33 alexu33 Buna ziua! Sunt asociatul unic al unei microintreprinderi pe care am creat-o depunand personal documentele la ONRC. Urmeaza sa efectuez activitati de ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri infiintare srl tdana24 tdana24 Buna ziua, am inceput formalitatile pentru infiintarea unui SRL-D si m-am impotmolit. Asadar am mai multe intrebari pe care vreau sa le adresez: 1.In ... (vezi toată discuția)