Buna ziua, am niste nelamuriri legate de procese care s—au judecat in trecut si in care eu am fost parat. Dosarele au ajuns la arhiva si la cererea mea adresata tribunalului Bihor mi s—a raspuns ca trebuie sa platesc o taxa de timbru judiciar si in cerere sa trec numarul dosarului. Nu stiu nivelul taxei de timbru si nu mi—au parvenit informatii legate de procese, pentru ca locuiesc in strainatate iar adresa unde probabil a venit corespondenta s—a schimbat. Va rog, orice idee mi—ar fi de folos sa rezolv aceasta problema. Multumesc.
Depinde de ce anume ati cerut dacă doreati legalizarea hotărârilor pronunțate achitați taxe de 5 lei Daca doreati copii xerox sau conforme cu originalul era vorba de alte taxe.Nu e nici o filozofie dati un telefon la arhiva instanței (găsiți toate informatiile pe net)precizați ce anume doriti si o sa vi se spuna exact de ce aveti nevoie.Daca nu va descurcat sau doriti sa rezolvați mai repede achitați câteva sute de lei unui av pt a face demersurile în locul dvs.
Va multumesc pentru raspuns. Am dat telefon la instanta de ceva timp si azi am primit raspunsul pe email ca trebuie sa achit acele taxe judiciare si sa depun o cerere la arhiva cu o serie de detalii printre care si numarul de dosar. Mi s—a recomandat sa gasesc pe portal numarul de dosar. E absurd, dosarele nu se mai afla pe portal ca nu sint active. Eu as fi avut nevoie de copii xerox de pe incheierea judecătorească.
Probabil va trebui să va adresați unui av din zona respectivă dacă nu aveti un nr de dosar ,trebuiesc făcute, "săpături,la arhiva în condici,după numele părților după anul cand s-a înregistrat acțiunea,,durează si costa...