trebuie sa obtin o copie legaizata dupa o sentinta civila legalizata cu mentiunea definitive si irevocabila.
va rog sa-mi spuneti care este taxa si unde trebuie sa o platesc adika la tribunal sau la finante.
de asemenea care este valoarea timbrului judiciar.
multumesc
La taxe si impozite achitati o taxa judiciara de 5 lei si apoi cu aceasta chitanta si cu copia dupa sentinta in cauza mergeti la arhiva judecatoriei pentru legalizare.
pai nu am sentinta ...ca e de la curtea de apel...deci trebuie sa o obtin de la ei ..dar dosarul este din 2012...si mi s- a spus ca-lgasesc la arhiva tribunalului ...care e valoarea timbrului judiciar?
Formulati o cerere prin care solicitati eliberarea unei copii legalizate dupa hotarare cu mentiunea ca este definitiva, la care atasati taxa judiciara de timbru. de 5 lei.
Cerere se depune la tribunal.
Nu mai exista timbru judiciar.
Cererile şi acţiunile introduse după data intrării în vigoare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 80 din 26 iunie 2013 sunt supuse taxelor judiciare de timbru prevăzute în această ordonanţă de urgenţă.
Deci, exact de acum un an, nu mai exista timbre judiciare pe care trebuie sa le duceti la judecatorie, exista doar taxa judiciara de timbru, in valoare de 5 lei de care am mai spus.
Daca nu aveti nici o copie simpla dupa acea sentinta, mai platiti o taxa judiciara de 5 lei (pentru copii xerox din dosar dupa sentinta) si pe cererea de la arhiva mentionati si numarul dosarului in cauza .