avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotarare judecatoreasca

Am facut demersurile necesare(plata taxa timbru,timbre fiscale , taxa timbru 2 lei si taxa timbru 6 lei etc) pentru obtinerea unei copii la o hotarare judecatoreasca cu mentiunea definitiva,irevocabila si titlu executoriu.
Copia eliberata nu contine formularea ,,titlu executoriu" (numai definitiva si irevocabila)cu toate ca asa era formularea de pe cerere(cererea este tip si am cumparat-o de la xerosul de la judecatorie).
Unde ar trebui sa apara formularea de care intreb si daca voi avea probleme din cauza lipsei respectivei mentiuni. va multumesc
Cel mai recent răspuns: contsters87229171 , utilizator 22:54, 11 Iunie 2010
daca sentinta nu a fost investita cu formula executorie nu o puteti pune in executare silita.
Formularea ar trebui sa apara pe prima si ultima pagina a sentintei.
puteti face o noua cerere prin care solicitati numai investirea cu formula executorie.
Ultima modificare: Vineri, 11 Iunie 2010
Andreea Tudor, Avocat
nu va apare nicaieri cu acest titlu deoarece aceea este o alta procedura si pana acum tot ce ati facut a fost sa vi se legalize hotararea care a ramas definitiva si irevocabila iar ca sa o investiti cu titlu executoriu trebuie luata de la xerox o "cere de investire cu formula executorie a unei hotarari judecatoresti" - va sti oricine acolo la tribunal..sau ma rog de unde o veti lua, cu acest formulat tip completat si cu copia pe care deja o aveti legalizata si cu o cerere plus o taxa de timbru...nu mai stiu ce valoare (intrebati, ei stiu mai bine - la arhiva...la xeroxul din judecatorie..etc...) plus un timbru judiciar (si aici intrebati ca nu mai retin exact) va veti duce cu toate acestea si un dosar la executorul de serviciu si vi se va da un numar si vi se va spune cand sa veniti sa ridicati actul pe care va scrie ceea ce spuneati dvs.

daca poate nu m-am exprimat eu corect sau nu ati inteles foarte bine va puteti duce la arhiva unde aveti dosarul sau unde vi s-a legalizat acea "def. si irev." si intrebati acolo si o sa va spuna ca ei stiu toate alea.

pt. informatia dvs., toate aceste documente pana la a ajunge la "cu titlu executoriu" se face de fapt un dosar in numele dvs. si se gaba in instanta, acest dosar are decat un singur terment si se va da da in scurt timp si nu necesita prezenta dvs.

multa bafta si eu sper ca ati inteles ce am relatat mai sus.
daca nu mai intrebati.

ps. am avut si eu la fel si deaceea stiu nu vb in necunsotinta de cauzaB-) =D>
penelopa1 a scris:

Unde ar trebui sa apara formularea de care intreb si daca voi avea probleme din cauza lipsei respectivei mentiuni. va multumesc

Pe prima pagina, sus. Vedeti daca gasiti imprimeul stampilei "Noi, presedintele Romaniei..".. daca nu, inseamna ca ati solicitat o simpla legalizare. Este neimportant ce taxa ati platit daca ati cerut numai un anumit lucru. De exemplu, puteati plati 1000 RON si sa solicitati o legalizare. In cazul asta functionarul instantei va retinea taxa si obtineati doar o legalizare, chiar daca taxa ar fi fost suficienta pentru 10 copii legalizate+o investire cu formula executorie si poate un mic partaj succesoral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare si investire cu formula executorie manuelle manuelle Buna ziua. Copia hotararii judecatoresti care se anexeaza cererii de legalizare si investire cu formula executorie trebuie sa aiba mentiunea \"conform cu ... (vezi toată discuția)
Original titlu executoriu oti oti Cum pot obtine originalul unei hotarari judecatoresti avand in vedere ca imi este necesara in procedura executarii silite si nu am investi hotararea t cu ... (vezi toată discuția)
Obtinere executare silita pasi Noname2011 Noname2011 Am inteles ca ptr executarea silita este nevoie de hotararea definitiva, irevocabila a instantei de fond si investita cu formula executorie. Toate aceste ... (vezi toată discuția)