avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Imobile de serviciu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Imobile de serviciu

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsuri la urmatoarele intrebari:

Sunt considerate locuinte de serviciu,imobilele care nu sunt in proprietatea firmei, dar pentru care firma plateste chirie angajatilor sai?

In acest caz, pot fi considerate avantaje in natura si trecute pe statul de plata?

Ce contributii se platesc si care este modul de calcul?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 13:22, 28 Decembrie 2009
Locuinta de serviciu este locuinta destinata angajatilor unor institutii sau agenti economici, acordata in conditiile contractului de munca.

Sunt deductibile la calculul profitului impozabil cheltuielile pentru functionarea, intretinerea si repararea locuintelor de serviciu situate in localitatea unde se afla sediul social in limita corespunzatoare suprafetelor construite prevazute de Legea locuintei nr. 114/1996, care se majoreaza, din punct de vedere fiscal, cu 10%.
De asemenea, sunt deductibile in aceeasi masura si cheltuielile de aceasta natura aferente locuintelor de serviciu amplasate in localitatile unde societatea are sedii secundare.

Cheltuielile reprezentand chiria salariatilor, a administratorilor, precum si a altor persoane fizice asimilate acestora, din alta localitate decat localitatea unde societatea isi desfasoara activitatea, pot fi asimilate cheltuielilor de cazare si, prin urmare, sunt deductibile la calculul profitului impozabil.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator nerezident mmanu mmanu buna ziua am urmatoare problema administratorul ( si asociat) a incheiat un contract de inchiriere spatiu ( o locuinta) cu o persoana fizica, in contract este ... (vezi toată discuția)
Preluare costuri chirie salariati de catre angajator anisu anisu Buna ziua, daca o societate hotareste preluarea costurilor de chirie pentru un apartament inchiriat pentru angajati- care sunt taxele de care este/ nu este ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuilei societate care a angajat muncitori straini? elisabetaoltenasu elisabetaoltenasu Buna ziua, societatea la care lucrez a angajat muncitori straini din Sri Lanka ca muncitori permanenti .Le asigura cazare si masa. Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)