avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Discriminare?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Discriminare?

Bună ziua.
Aveam de primit un colet si trebuia sa semnez un contract, eu fiind în carantină. Curierul a refuzat să livreze pe motivul că sunt in carantină. A trimis înapoi coletul fără măcar să mă anunțe motivand ca eu am refuzat ridicarea. Menționez că locuiesc la casă si puteam sa preiau și sa semnez fără contact cu el.
Se poate considera abuz si discriminare?
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 29 Noiembrie 2020
Iici, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iici , utilizator 08:38, 5 Decembrie 2020
Nici cei din Spitalul din Reșița nu sunt morți...

Firma avea obligația de a asigura livrarea.
Nu a respectat contractul.
Este clar pe plan juridic.
Doar ca in justitie trebuie dovedit.
Ar putea sesiza ANPC pentru a vedea ce răspund in scris.

Curierul nici nu a scos coletul din depozit. Putea lăsa hârtia pe capota masinii sau oriunde,puteam semna cu pixul meu si nu aveam contact cu el. Si totusi, nu este o boală atat de gravă ca in 2 minute sa o contacteze de la o distanță de 2-3 m. Dar aici vorbim de rea voință din partea lui.
Cat despre dovadă, am dovadă, pentru ca el mi-a trimis un mesaj, după ce l-am sunat, unde specifică ca nu a livrat pentru ca sunt in carantină.
Ma simt discriminata si vreau sa ii dau in judecată, sa nu mai procedeze asa. Pentru ca ,daca am luat acest virus,nu inseamna ca nu mai existam pe pământ,nu avem drepturi și nici criminali nu suntem.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nici cei din Spitalul din Reșița nu sunt morți...

Firma avea obligația de a asigura livrarea.
Nu a respectat contractul.
Este clar pe plan juridic.
Doar ca in justitie trebuie dovedit.
Ar putea sesiza ANPC pentru a vedea ce răspund in scris.

A refuzat să scoată coletul din depozit. Dacă nu era rea voință,se putea rezolva totul de la distanță. Si totusi,nu vorbim despre o boală, care e atât de contagioasă, ca te îmbolnăvește și te si omoară in 2 minute, de la 3 m distanță!
Mi-a trimis mesaj pe telefon unde specifică ca din cauza ca sunt in carantină nu aduce coletul. Deci dovadă am. Si lăsăm justiția sa își facă treaba. Pentru ca si cei care am contactat boala, suntem oameni,nu criminali!

adriandimitriu a scris:

firma de curierat stia ca face o livrare la o persoana in carantina? curierii trebuie instruiti si echipati pentru asta.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Este o nerespectare a contractului de către firma.

firma de curierat poate suporta mult mai usor o sentinta comerciala (in cazul in care va pierde) decat una de munca, in cazul in care salariatul se imbolnaveste. in plus, instanta va decide doar in cazul dvs., care e unul particular. si va lua in considerare si situatia speciala pe care o va invoca paratul, e posibil ca discriminarea pe care o invocati sa se bata cap in cap cu impiedicarea raspandirii bolilor. e doar o parere
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2020
adriandimitriu, utilizator
Firma este răspunzătoare juridic.
Angajatul.va trebui cercetat disciplinar si aceasta este problema.firmei.

Alte discuții în legătură

Ajutor! - imputatie dupa demisie aleksab aleksab Buna ziua! Prietenul meu se confrunta cu o situatie la munca. Si-a dat demisia de la o firma de curierat, i-a incheiat contractul de munca, iar acum patronul ... (vezi toată discuția)
Comanda emag achitata online ancabotan ancabotan Am comandat un produs in valoare de 800 de lei, achitat online, de pe eMAG, vandut de un seller(magazin) international. Am plasat comanda in data de ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca comanzi un colet, il achiti cu cardul si ... Robert779 Robert779 ce se intampla daca comanzi un colet, il achiti cu cardul si nu l ridici la livrare, nici din depozit pana il returneaza inapoi? Iti returneaza banii, poti ... (vezi toată discuția)