avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal

Cat poate sa dureze un dosar pentru tentativa de furt??Si daca imi puteti spune cat ma costa sa imi pun un avocat intr-un caz de tentativa de furt??Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 09:09, 29 Decembrie 2009
Buna ziua. Legea nu prevede durata unui asemenea proces insa, in principiu, trebuie inceputa urmarirea penala ,trebuie stranse probe , pusa in miscare actiunea penala, daca este cazul si nu apare vreun caz de incetare a up sau de scoatere de sub urmnarirea penala. Daca s-a pus in miscare actiunea penala,si daca din problele stranse reiese vinovatia faptuitorului/invinuitului se emite rechuizitoriul , si se dispune trimiterea in judecata. Cat va dura, este greu de anticipat .
Durata solutionarii unui astfel de dosar depinde foarte mult si de rapiditatea cu care se administreaza probele , se iau declaratiile martorilor, partii vatamate , faptuitorului etc. Nu se poate estima fiindca de multe ori intervin aspecte neprevazute!
B-)
Pentru onorariu trebuie sa discutati personal cu un avocat.
Din punct de vedere legal durata soltionarii unei cauze,chiar in faza de urmarire penala nu este estimata.
Durata acesteia,depinde de modalitatea si timpul in care se administreaza probatoriile,de derularea celorlalte cauze aflate in cercetare,
Casele avocatiale stabilesc onorariile in functie de mai multe criterii,printre care notorietatea si gradul de profesionalism.
Intelegerea cu privire la cuantumul onorariului depimde de intelegerea dintre dvs-avocat si parte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inceperea urmaririi penale ContSters111530 ContSters111530 am primit o citatie de la procuror,asta inseamna ca sunt sub urmarire penala? (vezi toată discuția)
Furt necunoscutul necunoscutul daca o persoana a comis un furt si nu a fost prinsa cand se va incepe procesul si cam cat va dura? (vezi toată discuția)
Dosar penal ContSters300209 ContSters300209 Se poate intocmi dosar penal pe baza probelor obtinute si puse la dispozitie de reclamant si nu de peronal specializat? (vezi toată discuția)