avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Locuiesc la o adresa unde figureaza la politie ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Locuiesc la o adresa unde figureaza la politie ca locuiesc si alte persoane fictive. Ce pot pati?

Buna ziua. Ma framanta o problema. Eu locuiesc intr-un apartament al carui proprietar este tatal meu. El ajuta mai multe rude gen nepoti, veri si verisoare, copiii lor, care au plecat in Spania la munca de mai bine de 15 ani, sa isi pastreze (posibil dobandeasca) cetatenia romana. Acestia lucreaza "la negru" in constructii si agricultura si de aceea nu pot obtine cetatenia altei tari. In Romania ar muri de foame. Scopul este onorabil parerea mea, dar nu cunosc implicatiile juridice. E clar ca nu e o realitate faptul ca aceste persoane apar ca locuiesc toate in acest apartament, multe nu le cunosc si nu le voi cunoaste niciodata. Tata i-a declarat la politie ca locuiesc aici. Nu stiu cati sunt, cred ca vreo 5-6 persoane. Si mie imi este mila de ei. Drama romanilor de a fi sclavi in alte tari... Cand le expira buletinul, le scoate tata altul. Inteleg ca isi pierd cetatenia romana daca nu mai au carte de identitate sau pot fi dati afara din Spania sau nu mai pot calatori in Romania sa vada alte rude sau sa se intoarca daca le va fi si mai greu acolo. Asta imi spune tata. Dar ce se intampla daca tata moare, ca are totusi o varsta inaintata? Ok... eu mostenesc apartamentul, sunt singurul copil. Au vreun drept aceste rude la apartament? Pot sa pretinda sa locuiasca "de facto" in el vreodata? Sau eu nu pot sa il vand deoarece am "colocatari"? Doresc sa mentionez ca tata nu face ceea ce face pentru niciun avantaj material, dimpotriva cheltuie de la el cu imputernicirile notariale sa ii reprezinte cand le scoate acte noi sau le transmite prin posta.
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2020
Diana.Swan, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:16, 30 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu isi pierd cetatenia fara buletin,, dar nu pot calatori decat cu pasaport,
in fine, pt dvs nu va fi nicio implicatie, mosteniti si vindeti fara probleme. cand le expira buletinul, nu ii mai luati in spatiu si gata, firul facerii de bine, se termina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Naționalitate română și spaniolă andririsa andririsa Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea: locuiesc in Spania de 12 ani iar in 2013 am solicitat si obtinut nationalitatea spaniola. La obtinerea ... (vezi toată discuția)
Succestiune in germania si spania natural1 natural1 Buna ziua! Am urmatoarea situatie: Mama mea este nepoata unei matusii cu cetatenie germana care decedat in Romania. Sotul dansei din Germania traieste. ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie si actul de identitate in romania adnana1967 adnana1967 Buna ziua. Eu locuiesc in Italia de 10 ani si am dubla cetatenie romana -italiana. Anul acesta imi expira CI in Romania , dar eu nu mai am resedinta in ... (vezi toată discuția)