avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua In anul 1960,tatal meu a primit de la fostul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua In anul 1960,tatal meu a primit de la fostul CAP,un ...

Buna ziua In anul 1960,tatal meu a primit de la fostul CAP,un teren de 4000 metri patrati,pe care si-a construit o casa,curte si gradina.fara nici -un act de proprietate,fiind inscris doar in registrul agricol al primariei si platind taxele si impozitele normale.După revolutie,la aplicarea legii 181991,nu a facut cerere pentru retrocedarea pamantului de la bunici,l-a lasat pe fratele lui sa faca asta,el cerând comisiei locale sa fie pus in posesie pe terenul unde este casa ,curtea si gradina.Comisia n-a fost de acord,mai mult,a trecut casa si restul terenului in titlul de proprietate al fratelui sau,dar pe numele tatalui meu.Cum fac succesiunea,tatal decedand ulterior?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: zanfir traian , utilizator 12:37, 30 Noiembrie 2020
Buna ziua,
Ma tem ca este prea tarziu acum sa mai puteti face ceva.
Succesiunea dupa tatal dvs. se face asupra bunurilor aflate in patrimoniul acestuia la momentul decesului.
Or terenul respectiv, afalndu-se pe titlul de proprietate al fratelui, nu se poate considera ca se gaseste in patrimoniul tatalui la momentul decesului.
Va multumesc mult pentru raspuns.Sper ca nu si casa e a unchiului meu?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!casa tatalui meu,este trecuta pe numele lui,in titlul ... zanfir traian zanfir traian Buna ziua!Casa tatalui meu,este trecuta pe numele lui,in titlul de proprietate al fratelui sau.Cum fac succesiunea,tatal fiind decedat.Multumesc! (vezi toată discuția)
Succesiune in muntenia dupa parinti, zona ... ANDU_V ANDU_V Buna ziua, Subiect: succesiune in Muntenia dupa parinti, zona cooperativizata, - Casa de locuit 45 mp inscrisa in registrul agricol in anul 1957 pe ... (vezi toată discuția)
Moºtenire daiana33 daiana33 Vă rog dacă puteţi sa îmi răspundeţi! Bunica mea a decedat în anul 1983 iar în anul 1984 s-a facut succesiune. Aceasta a avut doi fii, iar unul dintre ... (vezi toată discuția)