Buna ziua In anul 1960,tatal meu a primit de la fostul CAP,un teren de 4000 metri patrati,pe care si-a construit o casa,curte si gradina.fara nici -un act de proprietate,fiind inscris doar in registrul agricol al primariei si platind taxele si impozitele normale.După revolutie,la aplicarea legii 181991,nu a facut cerere pentru retrocedarea pamantului de la bunici,l-a lasat pe fratele lui sa faca asta,el cerând comisiei locale sa fie pus in posesie pe terenul unde este casa ,curtea si gradina.Comisia n-a fost de acord,mai mult,a trecut casa si restul terenului in titlul de proprietate al fratelui sau,dar pe numele tatalui meu.Cum fac succesiunea,tatal decedand ulterior?Multumesc!
Buna ziua,
Ma tem ca este prea tarziu acum sa mai puteti face ceva.
Succesiunea dupa tatal dvs. se face asupra bunurilor aflate in patrimoniul acestuia la momentul decesului.
Or terenul respectiv, afalndu-se pe titlul de proprietate al fratelui, nu se poate considera ca se gaseste in patrimoniul tatalui la momentul decesului.
Moºtenire
daiana33
Vă rog dacă puteţi sa îmi răspundeţi!
Bunica mea a decedat în anul 1983 iar în anul 1984 s-a facut succesiune. Aceasta a avut doi fii, iar unul dintre ... (vezi toată discuția)