avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Buna ziua! As vrea sa stiu daca interzicerea sau ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Buna ziua! As vrea sa stiu daca interzicerea sau desfacerea contractului ...

Buna ziua! As vrea sa stiu daca interzicerea sau desfacerea contractului de muncă ar avea vreo baza legală, in cazul refuzului testării la locul de muncă pentru COVID (așa, de dragul testării, chiar dacă nu ești contact direct) respectiv refuzul vaccinării. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:29, 1 Decembrie 2020
Testarea făcută de angajator este legala, se conformează masurilor de sănătate în munca și dvs. sunteți obligat sa respectati acest lucru, stabilit de codul muncii.
Vaccinarea nu e o procedura medicală obligatorie. Acest lucru a fost deja anunțat de ministrul sănătății.


Ar putea avea , daca fapta este prevazuta ca abatere disciplinara in documentele interne ale angajatorului (c.c.m., reg.intern)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teste pe banii nostri? ! cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ... VioCostea VioCostea Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla in cazul refuzului personalului medical ... Inna21 Inna21 Ce se poate intampla in cazul refuzului personalului medical de a se testa din fonduri proprii? Nu cred ca in Romania au existat spitale care sa testeze ... (vezi toată discuția)