alex_element a scris:
De asemenea, pentru ca nu am trimis acea copie timp de cateva luni, am fost instiintat ca sunt restantier si ca urmeaza sa fiu actionat in instanta.
Avand in vedere absurditatea situatiei, ma gandesc sa renunt in a mai trimite copia. Astfel, in cazul in care se ajunge sa fiu actionat in instanta pentru neplata, administratia ar trebui sa aduca dovezi care sa aduca care sa demonstreze neplata sau eu sunt cel care trebuie sa dovedesc ca sunt la zi?
Legat de extrasul de cont, am posibilitatea de a obtine o copie dupa acesta? Banuiesc ca cei de la banca nu ma pot ajuta, insa exista vreo prevedere legala prin care presedintele de asociatie sa refuze sa ma ajute in cazul in care fac o cerere scrisa?
Trebuie sa contestati, in primul rind, acea lista de intretinere in care apar restantele, conform art. 28 din legea 196/2018.
Specificati ca dovada platii se regaseste in extrasul de cont al beneficiarului (presupun ca atunci cind faceti plata scrieti si detalii care sa identifice platitorul si pentru ce e efectuata plata) si este obligatia legala a asociatiei sa verifice extrasul de cont, atit pentru ce intra in cont, cit si pentru platile efectuate. Administratorul cu ce document justifica platile facute ? E multa rea-vointa in actiunile intreprinse de administrator.
Da, e posibil sa ajungeti si in instanta., cu actiune initiata de asociatie sau de dvs. Si da, asociatia, daca va da in judecata trebuie sa aduca dovezi. Dvs. nu puteti obtine de la banca asociatiei extrasul de cont, ea il va elibera doar reprezentantului asociatiei-presedintele.
E absurd ca nu puteti trimite prin mijloace electronice dovada ordinului de plata. In instanta puteti folosi ca dovezi copii dupa ordinele dvs. de plata, nu va trebuie extras de cont al bancii beneficiare, puteti cere ca asociatia sa probeze ca nu ati facut acele operatiuni, pentru care v-a declarat restantier.