avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plata amenda - Recuperare talon
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plata amenda - Recuperare talon

Buna ziua, mi-a fost retinut talonul pentru jante mai mari. Am remediat problema, urmeza sa merg la RAR. Intrebarea este daca imi pot recupera talonul fara plata amenzii exorbitante?. (sunt intr-o dificultate financiara si am nevoie urgent de masina)
Cel mai recent răspuns: tmro2000 , utilizator 14:22, 1 Decembrie 2020
Talonul il puteti recupera, dupa ce prezentati dovada de la RAR. De amenda nu scapati, asta e inregistrata deja in sistem, din moment ce a fost emis acel PV de contraventie. Ar fi trebuit ca in 15 zile sa platiti jumatate din minimul amenzii, altfel veti plati ce scrie in PV. Nu va veti putea achta taxe si impozite la primarie, pina nu platiti acea amenda.

Amenda minima (cea mai mare din codul rutier) pentru persoane fizice e de 9 puncte amenda = 1305 RON, deci la jumatate va fi 652,5 RON.

Art. 98 din OUG 195/2002
(4) Clasele de sancțiuni sunt următoarele:
a) clasa I - 2 sau 3 puncte-amendă;
b) clasa a II-a - 4 sau 5 puncte-amendă;
c) clasa a III-a - de la 6 la 8 puncte-amendă;
d) clasa a IV-a - de la 9 la 20 puncte-amendă;
e) clasa a V-a - de la 21 la 100 puncte-amendă.
(5) Contravențiile prevăzute la clasa a V-a de sancțiuni se aplică persoanelor juridice

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2020
latka, utilizator
Amenda o voi plati cat mai repede posibil - stiu care sunt consecintele. Multumesc pentru raspuns, nu eram sigur daca pot ridica talonul fara plata amenzii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua contraventii amenda mai mare decat prevede legea comanelu comanelu Buna Ziua . Am fost oprit in trafic si amendat pentru urmatoarele contraventii: 120 al1 lit 1 HG1391/2006 sanctionata de art 100 al3 lit e/ OUG ... (vezi toată discuția)
Proces verbal invalid? lsc05 lsc05 Buna seara! Sunt membru nou si am urmatoarea situatie: 123 km/h in localitate -> suspendare de permis pe 3 luni si (ATENTIE) 10 puncte de amenda. Deci nu ... (vezi toată discuția)
Suma de plata gresita in procesul verbal PPStm PPStm Buna ziua, astazi am primit o amenda iar cand am citit mai bine continutul procesului verbal am constatat ca suma de plata in 2 zile lucratoare este gresita. ... (vezi toată discuția)