avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ce sanse are contestatia mea la executare? Am primit ...
Discuție deschisă în Executare silită

Ce sanse are contestatia mea la executare? Am primit de la executor ...

Ce sanse are contestatia mea la executare?

Am primit de la executor instiintare poprire pe pensia pe care nu o am, facuta catre casa de pensii Bucuresti.
Ii someaza sa le zica veniturile mele si sa popreasca pentru 1200 lei.
EU nu am nici pe departe varsta pensionarii si nu stiu de unde le-a venit aceasta idee. Trimit popriri la toate institutiile din Romania sa ma faca de doi bani? Totusi, avem o protectie a datele cu caracter personal, un gdpr, nu se aplica? Un avocat a zis ca pot contesta in instanta. Inainte sa ma avant in proces as dori sa stiu ce sanse are contestatia mea la executare sa fie admisa. Am interes sa nu fie in viitor nici o poprire pe viitoarea pensie.
Va rog raspuns doar de la jurist de profesie. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:40, 4 Decembrie 2020
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
contestatie la executare faceti daca nu aveti datorii sau nu datorati atat.
Nu inteleg. Deci un executor după dvs scrie la orice instituție si cere poprire pe ceva inexistent?
In ce temei legal? Daca doriti sa spuneti.

gi-jane2 a scris:

contestatie la executare faceti daca nu aveti datorii sau nu datorati atat.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
asa cum cere la toate bancile sa infiinteze poprire pe conturi, de unde sa stie executorul ce venituri aveti si in ce cont aveti bani ?
intrebarea e daca datorati bani sau nu... daca da, nu aveti motiv de contestatie, faceti degeaba.
Dumneavoastra sunteti avocată? Raspunsurile dvs nu suna a profesionist juridic. Motivele de contestație în codul civil sunt mult mai multe decat simplificati dvs aici. Si am intrebat de temeiul legal. Vorbiti de practică dvs nu de lege. As dori un raspuns de la un avocat practician in instanta. Multumesc.

gi-jane2 a scris:

asa cum cere la toate bancile sa infiinteze poprire pe conturi, de unde sa stie executorul ce venituri aveti si in ce cont aveti bani ?
intrebarea e daca datorati bani sau nu... daca da, nu aveti motiv de contestatie, faceti degeaba.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca idee, contestatia costa si aveti nevoie de un motiv, dvs nu aveti. Pt a identifica veniturile dvs, executorul e in drept sa faca adrese la orice institutie, el nu face adrese sa va faca de 2 bani, ci sa recupereze o creanta, la cererea unui creditor.
Daca dvs considerati ca v-a facut de 2 bani la casa de pensii, sa vedeti cum e sa va faca de 2 bani in bloc sau pe strada, daca stati la casa.
Art. 681. - ncpc
(1) Executorul judecătoresc are dreptul să identifice bunurile urmăribile ale debitorului și, la locul unde ele se găsesc, să îndeplinească asupra lor acte de executare, în prezența debitorului sau a unuia dintre membrii majori ai familiei sale ori a unei alte persoane majore care se află în acel loc, iar în lipsa acestora, în prezența unui agent al forței publice sau, în cazurile și condițiile prevăzute de lege, a 2 martori asistenți.

Locul executării

Art. 683.
Executarea silită se efectuează, după caz, la locul unde debitorul realizează venituri sau la locul unde se găsesc alte venituri ori bunuri ale sale supuse urmăririi, dacă legea nu dispune altfel.

Va rog raspuns doar de la jurist de profesie.

va amintesc ca sunteti pe un forum, unde raspunsurile nu constituie consultatie juridica.
www.avocatnet.ro/forum/main/...

dvs sunteti in drept sa faceti contestatie pt orice motiv, daca socotiti ca ati fost vatamata in executare, nu inseamna ca rezolvati ceva.
art 711 (1) Împotriva executării silite, a încheierilor date de executorul judecătoresc, precum și împotriva oricărui act de executare se poate face contestație de către cei interesați sau vătămați prin executare. De asemenea, se poate face contestație la executare și în cazul în care executorul judecătoresc refuză să efectueze o executare silită sau să îndeplinească un act de executare silită în condițiile legii.
pace!

Alte discuții în legătură

Poprire de catre executor judecatoresc marian72 marian72 Buna ziua ! Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ... (vezi toată discuția)
Contestație la executare ContSters460957 ContSters460957 Prescripția la un credit .menționez că creditu pe care eu sunt executat a fost lichidat.după un an de zile .doar ca banca a retras din acel cont suma de ... (vezi toată discuția)
Somație evacuare Daniela500 Daniela500 Am cumparat acum 2 ani un apartament prin agentie imobiliara si am facut la Notar contract de vanzare-cumparare,si intabulare. Intrebarea mea este ce pot face ... (vezi toată discuția)