Prescripția la un credit .menționez că creditu pe care eu sunt executat a fost lichidat.după un an de zile .doar ca banca a retras din acel cont suma de 6000 ron .fără acordul meu .pt că eu nu am ştiut că trebuia închis contul .nu am fost informat de bancă. Ma-m dus să-mi explică această situație miau spus că eu trebuie să le plătesc acea sumă cum e psibil .mau fraieri la cap sa iau un credit că urmează şă se restricționeze creditele de BNR.şi am luat şi eu 5000 de ron am plătit cam un an doar că eu am ştiut că plătesc doar rata la 5000.ron.doar că eu plăteam si acea sumă de 6000 ron pe care ei mi-au luat ce şane am .creditul a fost refinațat de o altă bancă .ei miau plătit tot creditul eu nu am văzut bani .ce şanşă am de-a se prescrie .au trecut 10 ani .şi acum sânt executat .popeire la salar.
Pe cale de contestatie la executare , invocati prescriptia drepului de a cere executarea silita.
Instanta de judecata va anula actele de executare infaptuite.
CAPITOLUL VI
Contestaţia la executare
Art. 711
Obiectul contestaţiei
(1) Împotriva executării silite, a încheierilor date de executorul judecătoresc, precum şi împotriva oricărui act de executare se poate face contestaţie de către cei interesaţi sau vătămaţi prin executare. De asemenea, se poate face contestaţie la executare şi în cazul în care executorul judecătoresc refuză să efectueze o executare silită sau să îndeplinească un act de executare silită în condiţiile legii.
(2) Dacă nu s-a utilizat procedura prevăzută la art. 443, se poate face contestaţie şi în cazul în care sunt necesare lămuriri cu privire la înţelesul, întinderea sau aplicarea titlului executoriu.
(3) De asemenea, după începerea executării silite, cei interesaţi sau vătămaţi pot cere, pe calea contestaţiei la executare, şi anularea încheierii prin care s-a admis cererea de încuviinţare a executării silite, dacă a fost dată fără îndeplinirea condiţiilor legale.
(4) Împărţirea bunurilor proprietate comună pe cote-părţi sau în devălmăşie poate fi hotărâtă, la cererea părţii interesate, şi în cadrul judecării contestaţiei la executare.
Nu aveti ce raspuns sa primiti de la judecatorie in zece zile,instanta va pune cauza pe rol daca sunt indeplinite conditiile legale ptr.introducerea contestatiei,taxa judiciara timbru,cererea sa cuprinda elementele prevazute de art.194 NCPC,in functie de incarcarea instantei primul termen ar putea fi fixat intr-o perioada cuprinsa intre 2-3 luni de la depunerea contestatiei
Nu mai înțeleg nimic! Contestația care eu am depus-o pt.creditul de la BRD în valoare de 23500 ron,în care eu am solicitat Instaței,că acest credit lam achitat .în 2007 am documente, ier am primit pe telefon un SMS. Că eu treb.să plătesc suma 3990 ron inițial sentința de executare era de 15.920 roni . ce s-a întâmplat:
Proprire salariu
Tisha89
Azi am primit mail de la ING, Banca la care am salariu, ca am o proprire de la un execuție judecătoresc în valoare de 6000 lei. În trecut am avut un card ... (vezi toată discuția)