avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot obține custodia exclusiva când tatăl nu se ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot obține custodia exclusiva când tatăl nu se interesează de copil și nu îl cunoaște deloc? Sunt mama unei fetite de 1 an și 7 luni rezultata în urma unei ...

Sunt mama unei fetite de 1 an și 7 luni rezultata în urma unei relații ce a durat doar 1 an și am fost părăsită de tatăl acesteia din momentul în care l-am anunțat ca nu doresc sa avortez. Din acel moment m-am descurcat singura cu toate cheltuielile atât din timpul sarcinii cât și cele ale fetiței. Am introdus o acțiune judecătorească astfel încât tatăl sa recunoască copilul, sa cer custodie exclusiva și sa plătească pensie alimentara. După ce s-a stabilit prin testul ADN(cerut de tata dar plătit doar de către mine) ca el este tatăl, s-a stabilit ca prima decizie judecătorească custodia comuna în condițiile în care tatăl continua sa nu întrebe de copil, sa nu arate nici o intenție de a o cunoaște deși eu îl contactez și il întreb când ar vrea sa o vadă. Tatăl a cerut doar un cont în care sa trimită bani... Însă fără sa întrebe de nimic ce ar avea legătură cu copilul. Ah, nici măcar nu îmi răspunde la mesaje.. Doar le citește pe WhatsApp și atât.. Sau la extrem de puține, răspunde după 2 zile, 3.'
Cel mai recent răspuns: Delia1585 , utilizator 22:57, 3 Decembrie 2020
Am cerut cheltuielile și mi s-a acordat
:1/4 din suma ceruta, 1500 lei din 3600 lei pt testul ADN desi eu l-am achitat în totalitate, onorariul avocatului. Însă tre sa achit o suma pt onorariul avocatului lui care depășește suma ceruta de mine în condițiile în care el a câștigat doar asupra custodiei.

Liliana Gradinaru a scris:

Nu inteleg de ce nu aveti cheltuieli de judecata. Aveti in vedere si ca puteti cere jumatate din cheltuielile dovedite cu sarcina si nasterea, v-a spus cineva si mai sus.
Sanse pentru autoritate exclusiva nu vad, nu vad motivele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de paternitate. Îmi puteți explica procedura, costurile și urmările? Andreea120796 Andreea120796 Buna ziua! Ma numesc Andreea si am 21 de ani. Am o fetita de 2 ani si 9 luni si nu este recunoscută de tatăl ei. Eu si tatăl ei ne cunoastem de foarte multi ... (vezi toată discuția)
Paternitate lili5 lili5 de curand am facut un test paternitate la iml timisoara si am primit rezultatul in instanta. Rezultatul a fost cel pe care il stiam eu , mama, insa tatal il ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma fostei relatii, a rezultat un copil. care ... DancuM DancuM Buna ziua, in urma fostei relatii, a rezultat un copil. Care in certificat e trecut doar pe numele meu. La tata e linie. Eu rugand in mod repetat pe tata sa ... (vezi toată discuția)