avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire paternitate copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire paternitate copil

Buna ziua,

As avea o intrebare in legatura cu paternitatea copilului care urmeaza sa se nasca dintre un cetatean roman necasatorit(tata) si un cetatean de alta nationalitate casatorit(mama).
Persoanele in cauza doresc ca numele copilului sa fie cel al tatalui natural.
Precizez ca cetateanul strain in ultimele 15 luni nu a parasit Romania.
Stiu ca in conformitate cu noul cod civil este necesara doar declararea in fata ofiterului de stare civila paternitatea copilului.
As dori sa stiu daca sunt si alte demersuri necesare? (proces in instanta)
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:19, 1 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se aplica legea romana daca naste in România.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate- tagada timis2014 timis2014 Buna seara. Daca 2 persoane au decis sa divorteze administrativ ( la primarie sau la notar), dar sotia e insarcinata care este procedura cea mai simpla pt ... (vezi toată discuția)
Paternitate copil in timpul casatoriei/ dupa divort abc123 abc123 As dori sa stiu cum poate fi recunoscut ca tata al copilului pe care il voi naste in luna martie prietenul meu (tatal real al copilului) avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in spania - alt tata decat sotul mamei iuli_mete iuli_mete buna ziua Ma numesc carmen si am o fetita de 4 luni nascuta in Spania Problema e alta, eu sunt casatorita in romania iar aici in spania copilul e ... (vezi toată discuția)