avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,
Va supun atentiei, urrmatoarele aspecte, cu rugamintea de a ma ajuta:
Tatal meu a decedat in anul 1956, mama in octombrie 2009, sora mea in decembrie 2009.Mama nu s-a mai recasatorit, sora nu a fost casatorita niciodata, eu nu mai am alti frati sau surori.Bunurile ramase sunt: o casa care nu are autorizatie de constructie, ci numai actul de vinzare-cumparare loc de casa ,inregistrat la Tribunal in anul 1951, terenuri agricole, pentru care mama avea titlu de proprietate cf.Legii 18/1991, doua certificate actionar (al mamei si sorei).
In aceste conditii ce trebuie sa fac, pentru a dobindi legal aceste bunuri?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:54, 28 Decembrie 2009
buna ziua!
trebuie sa dezbateti cele 3 succesiuni:
-a tatalui-unde veniti dvs, mama si sora
-a mamei:dvs si sora
-a sorei unde veti veni dvs.
pt dezbaterea succesiunilo va recomand un BNP de la ultimul domic al sorei-ea este ultima defuncta.
trebuie sa prezentati actele de stare civila+ acte de prop, certificate de atestre civala si 2 martori...
ioana_cristea a scris:

buna ziua!
trebuie sa dezbateti cele 3 succesiuni:
-a tatalui-unde veniti dvs, mama si sora
-a mamei:dvs si sora
-a sorei unde veti veni dvs.
pt dezbaterea succesiunilo va recomand un BNP de la ultimul domic al sorei-ea este ultima defuncta.
trebuie sa prezentati actele de stare civila+ acte de prop, certificate de atestre civala si 2 martori...

Multumesc pentru raspuns.Concret ce reprezinta : acte stare civila,act proprietate, certificat atestare civila?Multumiri, scuze pentru lipsa mea de, documentare.
Acte de stare civila: certificatele de deces ale parintilor si al sorei, actul dvs. de nastere, certificatul de casatorie (daca este cazul), actul de identitate;
Act de proprietate: titlul de proprietate emis in baza legii 18/1991 si actele de proprietate pentru curte (daca aceasta curte nu este cumva mentionata in titlul de proprietate)
Certificat de atestare fiscala: se obtine de la administratia financiara din localitatea unde sunt plasate bunurile in cauza si unde s-a platit impozitul pentru ele;
Anexa 24: se obtine de la primaria ultimului domiciliu al defunctului, pe baza certificatelor de deces si actelor dvs. de stare civila (se vor obtine 3 asemenea documente: unul pentru tata, altul pentru mama si ultimul pentru sora dvs.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept civil-mosteniri kajan.barna kajan.barna parintii mei au decedat .tata a decedat 1985 iar mama2008.sunt singuri la parint nu am frati nici surori .deci am mostenit toata averea cum intru in posesia ... (vezi toată discuția)
Vanzare pamant de catre coproprietar, cu proprietar decedat Crissy13 Crissy13 Buna ziua . Mama mea doreste sa vanda un pamant la care proprietar in acte e trecut tatal meu ,decedat cu ani in urma. Ca sa vanda pamantul ,trebuie neaparat ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate ContSters127894 ContSters127894 Buna seara.Bunicii mei au avut cateva hectare cu pamant.Mama este singura mostenitoare(titlul de propietate este pe numele bunicilor decedati). Cum pot ... (vezi toată discuția)