avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incasare pensie de handicap fara ingrijirea persoanei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incasare pensie de handicap fara ingrijirea persoanei

Buna seara. Am și eu o problema la care nu găsesc rezolvare pe google.
Bunica mea, confirmată medical cu alzheimer si schizofrenie, terorizeaza zilnic restul familiei cu care locuiește la îndemnul unei alte surori prin injurii repetate si amenintari. Respectiva sora încasează pensie de ingrijitor de pe urma ei si a unei alte surori sub pretextul ca ea lucrează în spital și ,,se descurca,,. Unde mă pot adresa in situația aceasta deoarece noi, familia, nu putem suporta aceste devieri comportamentale in timp ce ea are teoretic un îngrijitor care o supravegheaza și ii administreaza medicatia? In realitate sora ei locuiește la 30 de km și nu a mai vizitat-o de ani întregi, nici vorba să o mai îngrijească vreo zi.
Statul nu a verificat macar odată daca bunica mea locuiește cu sora ei, conform mutatiei din buletin, dar respectiva sora ii încasează pensia bunicii, plus pensie de ingrijitor. Nu este problema mea ce fac ele dar mă afectează din moment ce bunica nu este ingrijita iar noi nu putem face nimic în legătură cu medicatia sau ingrijirea ei din moment ce noi nu suntem în nici un fel responsabili de ea, ba mai mult, suntem terorizați de boala ei.
Întrebarea principala este, ce pot sa fac, unde pot sa reclam aceasta situație pentru a obține ori îngrijirea bunicii, ori trecerea ei intr-o institutie specializata pe boli mintale?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2020
Nico111, utilizator

Alte discuții în legătură

Obligatii si drepturi cu privire la mostenire raluk25 raluk25 Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: mama mea a decedat in urma cu cateva luni. Ne-a ramas drept mostenire mie (22 ani ), fratelui meu (18 ani) si ... (vezi toată discuția)
Contestatie contract vanzare-cumparare imobil Euroinvest Euroinvest Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cum ar trebui procedat in urmatoarea situatie: Peste drum de casa mea locuieste o familie care are patru fete,toate ... (vezi toată discuția)
Probleme accesare program national pentru bolnav cu dementa alzheimer Elsa60 Elsa60 Buna seara , As dori un sfat in urmatoarea problema: Mama, in varsta de 80 de ani a fost diagnosticata de catre medicul specialist cu dementa- Alzheimer, ... (vezi toată discuția)