avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Buna ziua, Am urmatoarea situatie, tatal meu a decedat ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Buna ziua, Am urmatoarea situatie, tatal meu a decedat in urma ...

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie, tatal meu a decedat in urma virsului Covid 19, el avand la Banca Unicredit Tiriac un credit de nevoie personale cu asigurare de viata. acoperind decesul din orice cauza.

Am deschis dosarul de daune deces si am primit raspuns negativ intrucat in asigurarea de viata la excluderi litera k exista mentiunea:
„Asiguratorul este exonerat de plata Indemnizatiei de Asigurare daca
Evenimentul Asigurat s-a produs ca urmare a:
lit. k) bolilor infectioase/ parazitozelor endemic/ epidemiilor/
pandemiilor contactate pe perioada in care Asiguratul s-a aflat pe
teritoriul unei tari recunoscute oficial drept zona cu potential mare de
contaminare.”. Avand in vedere faptul ca la momentul producerii evenimentului Romania era recunoscuta oficial drept zona cu potential mare de contaminare, nu putem solutiona favorabil solicitarea dvs."

Am dori sa actionam in instanta, totodata care ar fi interpretarea literei k, am avea vreo sansa sa castigam procesul cu banca?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:16, 8 Decembrie 2020
Suma nu este foarte mare, e vorba de 20000 lei, doar ca având aceasta asigurare și plătind în fiecare luna era dreptul nostru sa beneficiem de ea. Intr-adevăr am răspuns refuzului lor cu o notificare, ne-am. legat de același aspect, precum ca decesul nu a avut loc într-o alta tara cu risc crescut de pandemie, și totodată de faptul ca Ministerul sănătății nu a emis nici un act normativ prin care se declare pandemie, ci doar au emise stări de urgenta, însă s-au legat de același aspect, ca OMS a declarat stare de pandemie mondiala.
Aceasta este una din marile probleme contractuale.
Nu cred ca se merita sa cheltuiți bani pentru ca ar fi prea mare cheltuiala.
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unii afirma ca noul coronavirus ar fi aparut in china in august 2019 CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Aveti aici linkul: https://www.mediafax.ro/coronavirus/wuhan-imagini-din-satelit-indica-o-alta-perioada-de-inceput-a-coronavirusului-19262504 Nu am ... (vezi toată discuția)
Masuri concrete de protectie impotriva conoravirusului CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Necesitatea de a se face una sau mai multe fabrici in Romania care sa produca masti si viziere de protectie ( de genul celor care au jandarmii ) impotriva ... (vezi toată discuția)
M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)