avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de servitute dobandit prin conventie. Buna ziua! ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de servitute dobandit prin conventie. Buna ziua! As dori sa stiu daca ma puteti ajuta cu o problema: ...

Buna ziua!

As dori sa stiu daca ma puteti ajuta cu o problema: se doreste achizitionarea prin contract de vanzare-cumparare a unui teren intravilan dobandit prin partaj voluntar, si a drumului de servitute aferent terenului, care este extravilan si este dobandit prin Conventie.

Am inteles ca pot face contract vanzare-cumparare la teren, iar la drumul de servitute il pot primi ca o donatie, deoarece nu se poate face contract de vanzare-cumparare. Ma puteti ajuta sa imi spuneti care sunt riscurile acestei tranzactii?

Alte discuții în legătură

Mostenire teren in spatele casei florinmihai68_42 florinmihai68_42 Buna ziua .Exista un titlu de proprietate in care apar doua surori.Exista mai multe terenuri astfel:curte si casa intravilan 600 mp,gradina intravilan ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren intravilan si extravilan fara cadastru mihai78 mihai78 Buna ziua, Am castigat un proces al carui obiect a fost sa mi se acorde ‘servitute de trecere’ pe terenul unei familii formate din 3 membrii, ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren fara acces nutu_ionut nutu_ionut Buna ziua, vreau sa cumpar un teren extravilan pe care proprietarul l-a impartit in doua loturi. Lotul care are acces la strada l-a vandut iar la lotul pe care ... (vezi toată discuția)