avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum cumpar unteren aferent locuintei cumparate in baza ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum cumpar unteren aferent locuintei cumparate in baza legi 112...?

am cumparat o locuinta nationalizata si am inteles ca urmeaza sa apara un proiect de lege sau ceva de genul asta referitor la vanzarea terenurilor aferente caselor natonalizate.daca puteti sa-mi dati un raspuns ar fi ok.am cumparat locuinta de 11 ani.cum pot face o costructie pe acest teren fara sa-l fi cumparat in contextul in care curtea e comuna cu alte 3 familii?astept un raspuns va multumes anticipat.la multi ani ,sanatate si intelegere.
Cel mai recent răspuns: ni_leta , utilizator 18:37, 28 Decembrie 2009
In instanta. Din pacate Legea 112 nu prevede dreptul de a cumpara in aceleasi conditii terenul de sub constructie si curtea (teren aferent constructiei). Dati in judecata Prefectura. S-ar putea sa va impuna pretul zonei in privinta terenului.
In ceea ce priveste curtea, daca sunteti 3 familii si veti deveni proprietari situatia se complica. Oricum, primul pas este sa castigati dreptul de a cumpara terenul la un pret convenabil.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai vand curtile caselor nationalizate sau nu ? iongheorghe iongheorghe Buna ziua, La sfarsitul lunii august 2009, Guvernul a initiat un proiect de lege prin care proprietarii care au achizitionat o locuinta prin Legea caselor ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren auxiliar casei nationalizate alexandra-o alexandra-o Buna ziua! Problema este legata de retocedarea terenului auxiliar unei case nationalizate. Terenul pe care este situata locuinta a fost cumparata de catre ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea de cumparare a curtilor caselor nationalizate / retrocedate Dark_Guy Dark_Guy Buna Ziua! Suntem mai multi proprietari care au cumparat imobile (legea 112) intr-o curte comuna. Curtea si una dintre locuinte a fost retrocedata fostei ... (vezi toată discuția)