avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna ziua, Cu studi de licenta in domeniul ,,Stiinte ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna ziua, Cu studi de licenta in domeniul ,,Stiinte Economice ...

Buna ziua,
Cu studi de licenta in domeniul ,,Stiinte Economice " si master in Drept ,,Cariera judiciara" pot sustine examenul INM? Indeplinesc conditiile de participare la concurs ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:19, 4 Decembrie 2020
Potrivit art.2 din OUG 7/2019 poate fi admisă la Institutul Naţional al Magistraturii persoana care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) are cetățenia română, domiciliul în România și capacitate deplină de exercițiu;
b) este licențiată în drept;
c) nu are antecedente penale sau cazier fiscal și se bucură de o bună reputație;
d) cunoaște limba română;
e) este aptă, din punct de vedere medical și psihologic, pentru exercitarea funcției. Comisia medicală se numește prin ordin comun al ministrului justiției și al ministrului sănătății. Taxele examenului medical se suportă din bugetul Institutului Național al Magistraturii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma ajuta masterul in drept? AndreeaCHR AndreeaCHR Sunt student la sociologie si vreau sa fac un master in drep. Cu acest master voi putea urma o cariera in drept? (vezi toată discuția)
Absolvent de drept la fr- inscriere magistratura anca243 anca243 poti participa la admiterea la inm /magistratura daca ai terminat o facultate de drept la FR ?multumesc (vezi toată discuția)
Conditi pentru admitere in inm adi05 adi05 Buna seara! Care este varsta minima pentru a candida la INM,studentii care termina dreptul la FR pot candida? (vezi toată discuția)